24 / 04 / 2024

Petrol tesisi arsa özellikleri

Petrol tesisi arsa özellikleri

Bir arsa üzerinde petrol istasyonu açmak isteyen kimselerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Peki, petrol istasyonu açma şartları nelerdir? Petrol arsasının nasıl olması gerekir?

Belediye sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

Samsun Büyükşehir, ticaret-sağlık tesisi ve turizm alanı imarlı arsa satacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İlkadım'da yer alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 1.148 metrekare alana sahip.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 6 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Erkilet ve Erciyes'te yer alan 6 adet arsa ve günübirlik tesisi alanı için satış ihalesi düzenliyor.  Söz konusu arsaların satış ihalesi 14 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

Konya'da 8 taksitle satılık arsa! Yatırımcılar dikkat! Et ve süt entegre tesisi yapılabilir!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Merkez Kaşınhanı Mahallesi'nde yer alan sanayi alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Kat irtifakı tesisi harcı 2022!

Bir arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı kat irtifakı ile sağlanıyor. Peki, kat irtifakı tesisi harcı 2022 ne kadar?

Kırıkkale Bahşili'de 14.2 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt tesisi ve arsa!

Kırıkkale İcra Dairesi, Kırıkkale Bahşili'de yer alan  akaryakıt dolum tesisi ve arsayı 14 milyon 202 bin 465 TL bedelle satışa çıkardı.

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Bandırma'da 22 milyon TL'ye icradan satılık kesimhane tesisi!

Bandırma İcra Dairesi, Balıkesir ili, Bandırma ilçesi, Ömerli Mahallesi, 0 ada, 1572 parseldeki kesimhane tesisi ve müştemilatı olan arsa vasıflı taşınmazları 22 milyon 3 bin 539 TL'ye icradan satıyor..

Hatay'da 7.1 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından; Hatay ile Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi'nde yer alan arsa toplamda 7.1 milyon TL'ye özel eğitim tesisi yapılmak üzere 30 süreyle uzun süreli kiralama işlemine çıkarılmıştır.

Aydın Söke Belediyesi mezbaha tesisi yaptıracak!

Aydın İli Söke Belediye Başkanlığı, 485 Ada, 113 ve 115 parseldeki arsa üzerine Mezbaha Tesisi yaptırılması yapım işini ihale edecek. İhale, 23 Ağustos 2017 günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Türkiye Varlık Fonu petrokimya tesisi kuracak!

22. Dünya Petrol Kongresi'nde "Gelecek için Yatırım" oturumunda konuşma yapan TVF Genel Müdürü Bostan yeni nesil petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı.

Erzincan'a 7.4 milyon TL'ye enerji üretim tesisi kurulacak!

Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Beybağı'ndaki arsa üzerine enerji üretim tesisi kurulmasını işini ihale edecek. İşin, yatırım maliyeti ve kira bedeli 7 milyon 408 bin TL olarak belirlendi.

Petrol istasyonu açma şartları!

Bir arsa üzerinde petrol istasyonu açmak isteyen kimselerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Peki, petrol istasyonu açma şartları nelerdir? Petrol arsasının nasıl olması gerekir?

Petrol tesisi arsa özellikleri Haberi

Petrol tesisi arsa özellikleri

Bir bölgede petrol tesisi kurmak isteyen kimselerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Aksi durumda petrol tesisi kurulumuna izin verilmiyor. Dikkat edilmesi gereken hususların başında alanın imar durumu ve büyüklüğü geliyor.


Söz konusu alanın imar planında ticaret ve sanayi alanı olarak kayıtlı olması gerekiyor. Zira tarım olarak kayıtlı bir yerde petrol tesisi kurulmasına izin verilmiyor. Bu alanın tarım alanından çıkarılması gerekiyor.


Petrol istasyonu kurulabilmesi için ayrıca arsanın en az 1600 metre büyüklükte olması gerekiyor. Eğer arsa belediye sınırları içerisinde ise 40 metre, il özel idare sınırlarında ise bölünmüş yolda 45 metre, bölünmemiş yolda 50 metre yola cephesi olması gerekiyor. 


Belediye sınırlarında kavşağa en az 100 metre, il özel idare sınırlarında bölünmüş yolda 100 metre, bölünmemiş yolda 150 metre uzakta olması gerekir. 


Sıvılaştırılmış Petrol Gazları...