20 / 04 / 2024

Phaselis Antik Kentine otel yapılacak mı

Phaselis Antik Kentine otel yapılacak mı

ANTALYA İl Genel Meclisi, Kemer İlçesi ' ndeki ünlü Phaselis Antik Kenti sınırlarında 5 yıldızlı otel yapılacağı iddiaları üzerine inceleme kararı verdi. Phaselis incelemeye alınıyor...

Lyrboton Kome antik kentine Raylı sistemle ulaşılabilecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

Phaselis Antik Kenti'ndeki otel projesi iptal edildi!

Kemer Beydağları Olimpos Milli Park sınırları içinde kalan ve bir kısmı da birinci derecede arkeolojik sit olan 180 bin metrekarelik alandaki otel projesiyle ilgili tahsisi iptal eden yerel mahkemenin kararı, Danıştay tarafından da onandı.

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık antik kent bulundu!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Meyrleia antik kentine ait künk, kanal, seramik fırın, apsisli yapı ve cadde kalıntıları bulundu.

Santa Antik Kenti'nin yolu onarılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Santa antik kentine ulaşımı sağlayan yolun Gümüşhane il sınırlarında kalan kısmının bakım-onarım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini ifade etti.

Alacasu-Phaselis arasına 1.300 metrelik tünel geliyor!

Kemer İlçesi'nde Alacasu mevkii ve Phaselis Antik Kenti arasındaki karayolu üzerinde yapılacak tünel için çalışmalar başladı. Üraz, "Çalışan tüm arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Dream of Phaselis Oteli tahsisini iptal etti!

'Dream of Phaselis' için Antalya'da Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Milli Parkı etkileşim sahası 180 dönüm alan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tahsis gerçekleştirildi.

Antalya Kemer otel inşaatında tarihi yapı bulundu!

ANTALYA Kemer'de Rixos Oteller zincirine tahsis edilen ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Olimpos Milli Parkı sahasında yapılan kazı çalışmalarında, tarihi yapı kalıntıları bulundu.

Phaselis Antik Kenti'ne otel mi inşa edilecek?

Rixos’un sahibi Fettah Tamince’nin otel yapmak istediği Phaselis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı. Bölgeyle ilgili tarihsel önemi, milli park olması, orman dokusu nedeniyle 4 koruma kararı var…

Dream of Phaselis'e tahsis için durdurma kararı verildi!

ANTALYA 1'inci İdare Mahkemesi, Rixos oteller zincirinin en özgün halkası olarak Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Olimpos Milli Parkı etkileşim sahası içinde projelendirilen 'Dream of Phaselis' için yapılan tahsise ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verd

Fettah Tamince'den Phaselis Antik Kenti ve Olimpos Milli Parkı açıklaması!

Taraf Gazetesi'nde yer alan "Fettah Tamince’nin sahibi olduğu Rixos Oteller Zinciri’nin Antalya Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Olimpos Milli Parkı içindeki otel projesi mahkemenin iptal kararına rağmen devam ediyor" haberine açıklama geldi...

Phaselis Antik Kenti'ne Ocak-Kasım arasında 134 bin 937 turist ziyaret etti!

Geçtiğimiz yıl Antalya'ya tatile gelen yerli ve yabancı turistler en fazla Phaselis antik kenti'ne ilgi gösterdi. Alanya Kalesi de en fazla ziyaret edilen mekanlar arasında yer aldı.

Phaselis Antik Kenti'ne otel yapılacak mı?

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu. Phaselis Antik Kenti sınırlarında tatil köyü projesi yapılmak istediğini öne sürerek, arkeolojik çalışmaların yapıldığı alana otel yapılmasının mümkün olamayacağını bildirdi.

Phaselis Antik Kentine otel yapılacak mı Haberi

Phaselis Antik Kentine otel yapılacak mı

ANTALYA İl Genel Meclisi, Kemer İlçesi'ndeki ünlü Phaselis Antik Kenti sınırlarında 5 yıldızlı otel yapılacağı iddiaları üzerine inceleme kararı verdi. Basında yer alan haberler ile önceki gün çevrecilerin tepki gösterdiği projeye ilişkin meclise önerge verildi. Önergede, Phaselis Antik Kenti'nde yaşanan sürecin araştırılması talep edildi. 


Önerge üzerine ilgili komisyonların konuyu inceleyip yeniden meclis gündemine getirmesi bekleniyor. Mecliste ayrıca, Elmalı İlçesi'ne bağlı Dereköy ve Kışla köyleri ile Kaş İlçesi'ne bağlı Ahatlı köyü sınırlarında faaliyet gösteren mermer ocaklarının çalışmalarını inceleyen komisyonların raporları da okundu. Bu ocaklarla ilgili de çalışma başlatılması gündeme geldi.


Vatan...