19 / 04 / 2024

pis su boruları

pis su boruları

Türkiye susuzluğun pençesinde Ankara'da su kesintileri başladı. İstanbul'da ileri bir tarihte başlayacak. Susuzlukta nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Merak ettiğiniz bir çok noktanın detayları bu haberde.

Siteye ait eşyanın zarar görmesinden yönetim sorumlu mu?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizde eski su boruları değiştirildi, yenileri takıldı. Eski borular hurda olarak satılmak üzere sığınağa koyuldu. Bir süre bekletildi ama geçen süre içinde eksilmiş olacağı iddiası ortaya atıldı. Böyle bir durumda sorumlu kimdir?' sorusunu yanıtladı.

Site sakinleri kullanmadığı tesisin ücretini öder mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''İki bloklu bir sitede daire aldım. İş yerleri borçları nedeni ile bir bankaya geçmiş. Bu dükkanların da bir problemi varmış. Pis su gideri hatalı bağlandığından zaman zaman su basıyormuş. Bu durumda sorumluluğumuz ve görevimiz nedir?' sorusunu yanıtladı.

Samsun'un tüm ilçeleri atık su arıtma tesisine kavuşuyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada "Allah'a şükürler olsun şehrimizde şu anda bir dirhem, bir kaşık dolu pis su bile denize gitmiyor" dedi ve Samsun'un içme suyuna nasıl kavuştuğunu anlattı.

İzmir Birinci Kordon yeniden yapılandırılıyor!

Birinci Kordon'daki, her gün çok sayıda İzmirlinin spor yaptığı, hor kullanım nedeniyle yırtılan tartan pistte yenileme çalışmalarını başlandı. Bu çalışmalar sırasında tartan pistin altından geçen ve çürüyen su boruları yerinden sökülüp, bu çalışmalar kapsamında yenilenecek.

Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin restorasyonuna 7 milyon TL harcandı!

Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin restorasyon çalışmaları 5 yıldır devam ediyor. En son su borularıyla gündeme gelen tarihî yapıdaki çalışmalar 10 kez uzatıldı. Restorasyona bugüne kadar 7 milyon TL harcandı.

Balıkesir'de su borusu patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Su borularının patlaması sonucu, 10 binanın bodrum katlarını yaklaşık 1 buçuk metre yüksekliğe kadar su bastı, 1 kişi boğularak can verdi, 2 kişi ağır yaralandı.

Kırşehir Su Temini Sistemi çalışmaları ne durumda!

Kırşehir su temini sistemi’nin rehabilitasyonu ve scada kurulumu projesi çalışmaları devam ediyor. Bahçeci, “Çalışmalar kapsamında su şebekesinde insan sağlığına zararlı olan asbest boruları, polietilen tipi borularla değiştirilmeye devam ediyor." dedi.

Kıbrıs Su Temini Projesi'ndeki askılı borular Körfez'in ilgisini çekti!

Kıbrıs Su Temini Projesi'nde kullanılan mühendislik yöntemleri Körfez ülkelerinin de ilgisini çekti. Dünyada ilk olan 'askılı borular' yakın zamanda birçok projede yer alacak

Kıbrıs Su Temini Projesi'nde kullanılan yöntemler yabancıların ilgisini çekti!

Kıbrıs Su Temini Projesi'nde kullanılan mühendislik yöntemleri Körfez ülkelerinin de ilgisini çekti. Dünyada ilk olan 'askılı borular' yakın zamanda birçok projede yer alacak.

Erzurum'daki altyapı çalışmaları 2018'de tamamen bitecek!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: “Sokaklarımızda çok daha yoğun bir şekilde su boruları, atık su kanalları döşeniyor. Yağmur suyu kanalları yapılıyor. Hedefimiz 2018’in sonunda bu şehrin alt yapısını tamamen tamamlamaktır” dedi.

Adana Metal Sanayi Sitesi’ndeki pis su sorunu çözülecek!

Metal Sanayi Sitesi, Kükükdikili ve Büyükdikili’de, vatandaşın ve sanayicinin altyapı sorununu çözecek 3 proje için toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.

İzmir Gaziemir'de 14 saatlik su kesintisi!

İzsu Gaziemir'de bulunan pompa istasyonu ile Sosyal Konutlar Su Deposu'ndaki boruları yenileyeceğinden, yarın saat 09.00 ile 23.00 arasında ilçede sular kesilecek..

Torbalı'nın 24 yıllık su sorunu altyapı çalışmalarıyla çözüldü!

Torbalı-Bayındır karayolu üzerindeki Taşkesik mahallesinde 24 yıldır meydana gelen su baskınları, altyapı çalışmalarıyla giderildi. Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sel baskınlarının yaşandığı alana 600 mm çapında su boruları döşedi.

pis su boruları Haberi

pis su boruları

Kirli depolardan gelen pis sular, enfeksiyon riski yarattığı gibi çamaşır, bulaşık makinası ile hidrofor ve arıtma cihazlarını bozuyor.

Sağlık Bakanlığı da su kesintisi yapılacak illerdeki sağlık kurum ve kuruluşlarını, su depolarını belirli periyotlarla temizlemeleri konusunda uyardı.

Alınan bilgiye göre, kontrol edilen apartman, ev, okul, hastane ve iş yerlerindeki su depolarının yüzde 90'ının son derece kirli, üstelik hastalık yapıcı pekçok mikrop ve bakteri barındırıyor.

Musluklardan akan kirli ve mikroplu suyu içmeyerek sağlığın korunamadığını ifade eden yetkililer, ''Çünkü musluk suyuyla elinizi, yüzünüzü temizliyor, dişlerinizi fırçalıyor, sebze ve meyvelerinizi yıkıyor, banyo yapıyorsunuz. Depoların, teknik ve uzman kadrosuyla gıda maddeleri tüzüğüne uygun hijyenik ortamda, temizlik ve dezenfektesinin yapılması gerekir'' dedi.

-NEDEN PERİYODİK TEMİZLİK?-

Pis depolardaki suların, tifo, kolera, sarılık, hepatit...