27 / 04 / 2024

plansız alanlarda proje değişikleri

plansız alanlarda proje değişikleri

Bina proje değişikliği nasıl yapılır? Plansız alanlarda proje değişiklikleri nasıl olur? Planlı alanlarda proje değişiklikleri nasıl olur? İşte ilgili yönetmelikte belirtilen yasal esaslar bu haberde...

İmar yasası mağdurları: Plansız alanlarda 1-2 katlı, 200 metrekareyi aşmayan evlere izin verilsin!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) taleplerini tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları nasıl bir düzenleme bekliyor? 

Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi'nden Esenyurt'a 2 bin 500 konutluk yeni proje!

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi, Esenyurt'ta 2 bin 500 yeni konut inşa edecek. Söz konusu proje 4 milyar 869 milyon TL'ye mal olacak.

1939'da Karadeniz Çatalağzı limanı 12 milyon liraya mal olacakmış!

Karadeniz'de inşa edilmesi planlanan Çatalağzı limanı için 12 milyon lira harcanmış. 1939'da Söz konusu proje için İngiliz Kredisi temin edilmiş...

Kavan Ormanyaka satışta! Yeni proje!

Kavan Ormanyaka projesinde satışlar başladı. Söz konusu proje İzmit'te Kabaoğlu Köylüpazarı mevkiinde inşa ediliyor.

Kızılbük GYO Balıkesir devre mülk projesi geliyor! Dev proje için imzalar atıldı!

Kızılbük GYO Balıkesir devre mülk projesi için imzalar resmen atıldı. Söz konusu proje, Balıkesir Susurluk'ta inşa edilecek. İşte o son dakika gelişmesi...

TOKİ Denizli projesi için yeni tarih açıklandı! Tam 200 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli projesi için yeni tarih belli oldu. Söz konusu proje Bekilli ilçesinde yükselecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

TOKİ'den Eskişehirlilere yeni konut müjdesi! Beklenen proje bu tarihte ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Eskişehir projesiyle İnönü ilçesine yeni konutlar inşa edilecek. Söz konusu proje 12 Ekim'de ihaleye çıkacak.

TOKİ'den Antalya'nın tek bir ilçesine 357 konutluk yeni proje müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Antalya'da 357 yeni konut inşa edecek. Söz konusu proje Serik'te yükselecek.

TOKİ'den 968.3 milyonluk dev proje! O ile 1.072 adet yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mersin iline 1.072 adet konut projesi için düğmeye bastı. Söz konusu proje 968 milyon 292 bin 196 TL'ye mal olacak. İşte detaylar...

Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi'nden başkente 443 konutluk yeni proje geliyor!

Sınırlı Sorumlu Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi başkent Ankara'da 443 konutluk yeni proje inşa edecek. Söz konusu proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve ÇED süreci başladı.

İzmir'de ulaşıma dev yatırım! 912.7 milyon TL'lik proje için düğmeye basıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı yeni tramvay hattı projesi için start verdi. Söz konusu proje 912 milyon 739 bin 187 TL'ye mal olacak.

Hayal Urla Villa projesinde yüzde 50 peşin, kalanı 0 faizle 8 ay vade fırsatı! Yeni proje

Hayal Urla Villa projesi satışa çıktı. Söz konusu proje yüzde 50 peşin, kalanı 0 faizle 8 ay vade fırsatı ile satılacak. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

plansız alanlarda proje değişikleri Haberi

plansız alanlarda proje değişikleri

Bina proje değişikliği nasıl yapılır?

Bina proje değişikliği, ruhsatı alınmış bir yapıda sonradan değişiklik yapılması istendiği durumlarsa söz konusu oluyor. Plansız alanlarda proje değişiklikleri nasıl olur? Planlı alanlarda proje değişiklikleri nasıl olur diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Plansız alanlarda proje değişiklikleri..

Yapı ruhsatı alınmış olan yeni inşaat, ilave ve esaslı tadillerde, sonradan değişiklik yapılması istendiğinde mimari projenin yeniden tanzim edilmesi gereklidir.


Bu değişiklik yapının statik ve tesisat esaslarında da değişiklik yapılmasını gerektirdiği takdirde istenen belgelerde de gerekli değişiklik yapılır.


Projenin üzerinde ayrıca tadilat projesi gerektirmeyen basit düzeltmeler, proje müellifinin bilgisi dahilinde bütün nüshalarda yapılarak, belediyece mühürlenip imzalanır.


İlave ve tadilat projeleri 5 takım olarak düzenlenerek 36 ncı maddedeki esaslara uygun olarak onaylanır.


Planlı alanlarda proje değişiklikleri..

Yapı ruhsatı alınmış olan yeni inşaat, ilave ve esaslı tadillerde, sonradan değişiklik yapılması...