25 / 04 / 2024

Ponza rezervi

Ponza rezervi

Başta savunma sanayisi olmak üzere birçok sektörde hammadde olarak kullanılan ponza madeni, dünyada tükenmek üzere. Türkiye'de ise sadece birkaç ilde bulunan ve işlenmeye başlanan bu taş, yeni yeni değer kazanıyor...

Merkez Bankası toplam rezervi 32 haftanın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Ekim 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 435 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 560 milyon dolara çıkarak, 32 haftanın en yüksek seviyelerine çıktı.

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Merkez Bankası rezervlerinde erime durdu, TL’de hız kazandı!

Banka’nın swaplar dahil net rezervi 6 haftada 18 milyar dolara yakın artış sağladı. Ancak aynı dönemde dolar kuru 6 liradan fazla yükselirken TL, yüzde 23,6 oranında devalüe oldu.

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için Ekim ve Kasım'da teslim edilmek üzere yaklaşık 6 milyon varil daha ham petrol alacağını açıkladı.

ABD, stratejik petrol rezervi için 3 milyon varil petrol satın alacak!

ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için ağustos ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varile kadar ham petrol alacağını duyurdu.

2022 Temmuz'dan beri en düşük seviyede! Merkez'in rezervleri alarm veriyor

TCMB'nin toplam brüt rezervi geride bıraktığımız hafta 1 milyar 248 milyon dolara kadar düşmüştü. 114 milyar 883 milyon dolara geriledi. Net rezervler de 6,4 milyar dolara düştü. Temmuz 2022 sonrası en düşük orana geriledi.

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası şubatta 22.5 ton altın satın aldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) şubat ayında 22.5 ton altın daha alarak son 1 yılda toplam altın rezervi 161.2 ton oldu.

Merkez'in döviz rezervi azaldı! 121,2 milyar dolar oldu

Merkez Bankası'nın brüt rezervi 17-24 Şubat tarihlerinde toplamda 1,4 milyar dolar azalma ile 121,2 milyar dolara kadar geriledi.

İki haftada tam 7 milyar dolar ! işte Merkez Bankası'nın  toplam rezervi

TCMB, toplam rezervleri geçen hafta bir önceki haftaya göre; 3 milyar 39 milyon dolar geriledi, 122 milyar 599 milyon dolara kadar geriledi.  Söylenen son rakamlarla beraber Merkez Bankası rezervlerinin iki haftada 7 milyar dolar düşüş yaşadığı tespit edildi.

Hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? Türkiye kaçıncı sırada?

Altın, birçok ülke için önemli bir yatırım aracıdır. Altın fiyatları genellikle düşük faiz oranları, ekonomik belirsizlik veya politik belirsizlik gibi ekonomik koşullar altında yükselir. Peki hangi ülkenin ne kadar altın rezervi var? İşte detaylar...

Ponza rezervi Haberi

Ponza rezervi

BAŞTA savunma sanayisi olmak üzere birçok sektörde hammadde olarak kullanılan ponza madeni, dünyada tükenmek üzere. Türkiye'de ise sadece birkaç ilde bulunan ve işlenmeye başlanan bu taş, yeni yeni değer kazanıyor. 


Dünya genelinde sadece İtalya, Yunanistan ve Türkiye'de bulunan ponza, diğer iki ülkede bitme noktasına geldi. Türkiye'de ise Afyonkarahisar, İsparta, Nevşehir, Erciyes ve Bitlis'te bulunan ponzanın rezervinin yüzde 70'lik bölümü Bitlis'te. Günümüzde "beyaz altın" olarak adlandırılan ponza taşının Türkiye rezervlerinin çoğuna sahip olması, Bitlis'e ayrı bir önem katıyor. Ponza madeni başta savunma, inşaat, tarım, tekstil ve kimya olmak üzere birçok sektörde hammadde olarak kullanılabiliyor. Türkiye'de ağırlıklı olarak inşaat sektöründe yalıtım malzemesi olarak kullanılan ponza, Bitlis'ten yurdun birçok bölgesine göndeliyor. 


Milat...