25 / 04 / 2024

Powergie Konya Kızören güneş enerjisi santrali

Powergie Konya Kızören güneş enerjisi santrali

Tunçmatik’in yan kuruluşu Powergie tarafından, Konya Kızören'de bulunan 144 dönümlük alana 8 MW gücünde Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali kuruldu.

ABD Eski Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, babasının, "emlak sektöründe senelerce birçok kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili New York'ta süren dava duruşması için mahkeme binasına geldi.

Kızılkaya Mekanik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızılkaya Mekanik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhittin Kızılkaya tarafından kuruldu.

TOKİ Afyonkarahisar Kızılören’de ayda 2.280 TL’ye ev sahibi olun!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri’nin ayrıntıları hala merak edilmekte. TOKİ Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesinde de projeye başlayacak. Peki TOKİ Afyonkarahisar Kızılören Sosyal Konut Projesi’nin detayları neler? İşte ayrıntılar…

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde flaş gelişme! Danıştay itirazı reddetti!

Marmaris Kızılbük'te otel-devremülk projesini sürdüren Sinpaş ve Kızılbük G.Y.O'nun, "ÇED gerekli değildir" kararının iptali için yürütmeyi durdurma istekleri kabul edilmedi...

Ankara Kızılcahamam'daki dükkanlar ihaleye çıkıyor!

Önceki gün Atatürk Kültür Merkezi'nde açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara Kızılcahamam'da yangın nedeniyle hasar gören dükkanlar için Ramazan Bayramı sonrasında ihale yapılacağını dile getirdi. 

Kızılcahamam Kasaplar Çarşısı yıkılıyor!

Başkent Ankara Kızılcahamam'da, yangın sebebiyle büyük hasar gören Kasaplar Çarşısı yıkılıyor.

Ankara Kızılcahamam'da inşa edilen iş yerleri 3 ay içerisinde tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam'da çıkan yangın nedeniyle hasar gören iş yerlerinin yeniden inşa edileceğini ve yeni iş yerlerin 3 ay içerisinde temsil edileceğinim dile getirdi. 

Kızıl Kartal İnşaat Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızıl Kartal İnşaat Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mohsen Rezaeı tarafından kuruldu.

Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'nın Mamak ilçesinde yapımı süren 2 bin 500 kişilik Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Ankara Kızılcahamam Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Kızılcahamam Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Türk Kızılayı'ndan Düzceli afetzedelere ev yardımı!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 17-18 Temmuz'da meydana gelen sel felaketinde evleri zarar gören vatandaşlara Türk Kızılayı ev yardımı yaptı.

Konya Kızılcalar'da 52 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Konya Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kızılcalar Mahallesi'ndeki tapu sorununun çözüldüğünü açıkladı. Tutal, yaklaşık 50 vatandaşın yaşadıkları tapu sorunu ile ilgili ihale sürecinin gerçekleştiğini kaydetti.

Kira ödemeyen kızını icraya verdi!

Antalya Kepez'de dairesinde oturan kızından kirayı alamadığını öne süren babanın başvurusu üzerine mahkeme, evin tahliye edilmesine karar verdi.

Powergie Konya Kızören güneş enerjisi santrali Haberi

Powergie Konya Kızören güneş enerjisi santrali

1969 yılından beri Türkiye’nin enerji çözümleri markası olarak hizmet eden Tunçmatik’in yan kuruluşu Powergie tarafından, Konya Kızören'de bulunan 144 dönümlük alana 8 MW gücünde Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali kuruldu. Hizmete giren güneş enerjisi santrali, yılda 6936 ton karbon salınımını engelleyerek 13.600.000 kWh enerji üretecek.


13.000.000 USD yatırımla gerçekleşen proje, Tunçmatik-Powergie tarafından Gaziantep'li Baycan Yapı firması adına inşa edildi ve Akleasing tarafından finanse edildi. 4 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan santral, 30 yıl endüstriyel ömre ve maksimum verimliliğe göre tasarlandı.


Powergie, Türkiye'nin En Büyük Projesine İmza Atmanın Gururunu Yaşıyor.


Tunçmatik-Powergie Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Özer, konuyla ilgili olarak şu sözleri dile getirdi; "Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali projesine imza atmış olmak bizleri gururlandırıyor. Türkiye güneş enerjisi konusunda önemli...