28 / 03 / 2024

Kira ödemeyen kızını icraya verdi!

Kira ödemeyen kızını icraya verdi!

Antalya Kepez'de dairesinde oturan kızından kirayı alamadığını öne süren babanın başvurusu üzerine mahkeme, evin tahliye edilmesine karar verdi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Antalya'da dairesinde oturan kızından kira alamadığını söyleyen babanın başvurusu üzerine mahkeme, evin tahliye edilmesine karar verdi.

Mehmet Özen, Kepez ilçesi Yeni Doğan Mahallesi'ndeki apartmandaki 4 dairesinden birini kızı Yasemin Güneş'e oturması için verdi. Bir süre sonra ikili arasında anlaşmazlık yaşanınca Özen, kızından kira alamadığı gerekçesiyle dava açtı.

Antalya 2. İcra Hukuk Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına Güneş ve eşi ile Özen'in avukatı katılım gösterdi.

Söz verilen Yasemin Güneş, babasının isteği üzerine söz konusu dairede oturduklarını, alacaklarını talep edince babasının da kendilerinden kira talebinde bulunduğunu savundu.

Mahkeme, icra takibinin devamına ve dairenin tahliye edilmesine karar verdi.

Güneş, adliye çıkışında gazetecilere, babasının kendisini 20 yıl çalıştırdığını, paraları ve altınlarını aldığını söyledi.

Müteahhit tarafından yapılan apartmandan ailelerine düşen 4 dairenin babası tarafından 4 kardeşe verildiğini belirten Güneş, "Dairede oturmak istemedim. 'Ben öldükten sonra mı yanımda oturacaksın, evi kiraya verdirip telef mi ettireceksin.' diyerek sitem etti. 'Ev almak istiyorum, gelmek istemiyorum.' dedim. 'Kredi çekip ömür boyu borç mu ödeyeceksin.' dedi. Beni zorlayınca evde oturmayı kabul ettim." dedi.

"Kendi evimde kiracı durumuna düştüm"

Evde 2,5 sene oturduktan sonra kardeşinin yönlendirmesiyle babasının kendisinden kira istediğini söyleyen Güneş, "2,5 sene sonra 'Kendi evim' diye oturduğum evde, kiracı durumuna düştüm. Benden 2,5 ay boyunca bin lira kira istedi. Sürekli kapıma geldi, eşyalarımı aşağıya atmaya kalkıştı." diye konuştu.

Yaşananlar nedeniyle eşinin kendisine boşanma davası açtığını söyleyen Güneş, bu davasının sürdüğünü belirtti.

Babayla kızının mahkemelik olduğunu herkesin bilmesini istediğini dile getiren Güneş, "Mağdurum, evi vermek istemiyorum, o ev benim. İşlerim iyi olduğu için ve araba aldığımdan dolayı bu duruma geldik. 'Sen çok para kazanıyorsun, kira vereceksin.' demeye başladılar. Babamın gözünü para pul bürüdü. Paraya doymuyor." dedi.

"Bize yardım etmemesine kızdım"

Gazetecilerin telefonla ulaştığı 78 yaşındaki baba Mehmet Özen ise kızının alacaklarını isteyince kendisinin de kira talep ettiği iddiasının gerçek olmadığını söyledi.

Evi yaptırmak için bankadan 200 bin TL kredi çektiğini, bunun 80 bin lira kadarının hala durduğunu söyleyen Özen, "Evlerin vergi borçları birikti. Kızıma '500 lira sen ver, 500 lira da kardeşin versin yatırayım.' dedim kabul etmedi. Biz borç harç içindeyken hem evde bedava oturup hem de bize yardım etmemesine kızdım. Bu nedenle kira vermesini, vermiyorsa evi boşaltmasını istedim." diye konuştu.

Öldükten sonra dairenin zaten kızına kalacağını belirten Özen, ancak evi kızına satmaması şartıyla miras bırakacağını söyledi.


Geri Dön