18 / 04 / 2024

projeler iklime uydu

projeler iklime uydu

Küresel ısınmayla değişen iklim koşulları, inşaat firmalarını da harekete geçirdi. Kaynakları etkin kullanmak için kolları sıvayan müteahhitler özellikle suyu cimri kullanan çevreci binalara ağırlık verdi.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi yarın açılıyor!

TUSAŞ bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde, kütlesi 5 tona kadar olan birden fazla uydunun aynı anda montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Antalya'da dev projeler turisti otel dışına çıkartacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katıldığı televizyon programında otel çevresi dahil Antalya genelinde yaptıkları yatırım ve projeler sayesinde turistlerin bu hizmetleri görmek için otel dışına çıkmak için can atacağını söyledi.

Relux Gayrimenkul konsept projeler inşa edecek!

Altunbüken Holding, 25 yıldır sürdürdüğü gayrimenkul geliştirme işinde yoluna yeni markası Relux Gayrimenkul ile devam edecek. Şehrin merkezlerinde butik projeler geliştirecek Relux'ün hedefinde ise şehirli beyaz yakalı çalışanlar ve yatırımcılar var

Mehmet Kurt: Bursa'da eskiye nazaran kaliteli projeler var!

Lik Yapı İnşaat Madencilik Sahibi Mehmet Kurt, tahminlerinin üzerinde bir yoğunluk yaşadıklarını belirtti. Kurt,"İnşaat sektörü açısından da Bursa'da eskiye nazaran yeni firmalar, kaliteli projeler, donanımlı projeler var" dedi

1993 yılında 'Uydu Kent'ler büyük ilgi görmeye başlamış!

1993 yılında İstanbul'da hava kirliliği, düzensiz yerleşim ve gürültü nedeniyle şehirden kaçışlar hızlanmış. Büyükçekmece, Kemerburgaz, Çatalca gibi bölgelerde yapılan 'uydu kent'ler büyük ilgi görmeye ve prim yapmaya başlamış.

TOKİ Anadolu illerine 1000 konutluk projeler yapacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergim Turan, Anadolu'da nitelikli sosyal konut üretimi için aktif rol alacaklarını belirterek, bin ve 2 bin dairelik konut talebi olan vilayetlerde yeni projeler üstleneceklerini söyledi.

Prestijli projeler yalıtım ihtiyacı için Wooler'i tercih ediyor!

ANKARA'da prestijli projeler kışın soğuğundan, yazın sıcağından Wooler taş yünü ile korunacak. Üretim teknolojisi ile rakiplerinden ayrılan yeni nesil taş yünü Wooler, cephe danışman firmalarının ve proje yönetimlerinin güvenini kazandı.

Mustafa Aydın Dodurga'daki projeler için bakanlıklardan destek istedi!

Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Dr. Cahit Bağcı'yı TBMM'deki makamında ziyaret ederek 2015 yılında planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aydın, bazı Bakanlıklara sunulan projeler konusunda de destek istedi.

Trafik sorununu önlemek için hangi projeler hayata geçiriliyor?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, trafik sorununun en önemli problemlerden biri olduğunu ve bu alanda önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi. İşte hayata geçirilen projeler...

Mega projeler İstanbul'u nasıl etkileyecek?

Hazırlanan ' mega projeler ' dünyanın en büyük ve en güzel kentlerinden biri olan İstanbul 'un sonunu getireceği iddia edildi.

Mega projeler iklimi bozacak mı?

3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul gibi mega projeler iklimi bile değiştirecek. İstanbul’da sıcaklık 2050’de 3 derece artacak Istrancalar’ın suyu azalacak...

Mehmet Çerçi: Ticaret ve Sanayi Odası ile önemli projeler yapacağız!

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erini, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Başkan Çerçi, "Ticaret ve Sanayi Odası ile önemli projeler yapacağımızı düşünüyorum" dedi.

İnegöl Oylat'ı uçuracak projeler!

Genç Gazete Yazı İşleri Müdürü Ömer Şen'i ziyaret eden MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç ve yönetim kurulu üyeleri, Oylat başta olmak üzere takipçisi oldukları projeler hakkında bilgiler verdi.

projeler iklime uydu Haberi

projeler iklime uydu

Küresel ısınmayla değişen iklim koşulları, inşaat firmalarını da harekete geçirdi. Kaynakları etkin kullanmak için kolları sıvayan müteahhitler özellikle suyu cimri kullanan çevreci binalara ağırlık verdi. Enerjinin verimli kullanılmasına yönelik projeler geliştiren inşaat firmaları, şimdi de su tasarrufu için harekete geçti. Yeni projelerde yağmur oluşumunu sağlayan hava döngüsünün zarar görmemesine dikkat edileceği gibi su ve enerji sıkıntılarına çözüm üretecek yapılara da özen gösterilecek. İstem teşvik edilmeli Müteahhitler devletin de bu konuda teşvik vermesi gerektiğine işaret etti. Amplio Emlak Yatırım Başkanı Alaeddin Babaoğlu, "Bir yatırımı gerçekleştirmeden önce hem bulunduğu bölgeye hem çevreye uyumlu olmasına özen gösterilmeli, enerjide de maksimum seviyelerde nasıl tasarruf elde edilebileceği değerlendirilmelidir. Bu bağlamda yağmur sularını da, güneşin ısısını da en iyi şekilde kullanmak gerekiyor" dedi. 



AMAÇ BARAJLARA KATKI 

Farklı...