26 / 04 / 2024

projeye dayalı finansman

projeye dayalı finansman

Faizler dışında iş dünyasının bankalardan beklentilerini anlatan İTO Başkanı Şekip Avdagiç, ''Bankaların gayrimenkul teminatına dayalı finansman sistemini aşmamız gerekiyor. Proje finansmanı hâlâ yok denecek kadar sınırlı'' dedi.

Tasarrufa dayalı faizsiz finansman sisteminde katılımcı sayısı 400 bine yaklaştı!

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal yaptığı açıklamada tasarrufa dayalı faizsiz finansman sisteminin katılımcı sayısının 400 bine yaklaştığını dile getirdi.

Gayrimenkul ipoteğine dayalı finansman modeli Tersine Mortgage nedir? 

Mal sahibinin evinin değerine karşı borçlandığı bir konut kredisi Tersine Mortgage(Reserve Mortgage) ismi veriliyor. Peki, Tersine Mortgage neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Tasarrufa dayalı finansman sektöründen konut satışları için önemli adım!

Koronavirüs konut satışlarını bir süreliğine durma noktasına getirse de Türkiye’de konut satışları Haziran ayında yüzde 273 yükselerek 190 bin seviyelerine çıktı. Özellikle tasarrufa dayalı faizsiz finansman modelleri sundukları özel kampanyalar ile sektöre can suyu oluyor.

Tasarrufa dayalı finansman sektörünün büyüklüğü 15 milyar TL'yi aştı! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Tasarrufa dayalı finansman sektörünün 2019'da 100 bini aşan yeni müşterilerinin, hem de eski müşterilerinin güven altına alınarak adım atılması gerekiyor. Bu sistemden sadece konut alanlar değil, taşıt alanlar da faydalanıyor" dedi...

Akiş GYO 128 milyon TL'lik finansman bonosu ihraç edecek!

Akiş GYO, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 182 gün vadeli 128 milyon TL nominal değerli 3 ayda bir BIST TLREF Endeksinin değişimine dayalı değişken faizli kupon ödemeli finansman bonosu ihraç edecek...

Akiş GYO 128 milyon TL'lik finansman bonosu ihraç edecek!

Akiş GYO, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 182 gün vadeli 128 milyon TL nominal değerli 3 ayda bir BIST TLREF Endeksinin değişimine dayalı değişken faizli kupon ödemeli finansman bonosu ihracına ilişkin talep topladı.

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik değişiklik TBMM'den geçti!

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik olarak yapılan değişiklikle proje finansmanı, proje finansman fonu ve projeye dayalı menkul kıymet hususları yeniden düzenleniyor.

Tasarruf AŞ'den ev sahibi olmak isteyenlere alternatif çözümler!

Tasarrufa dayalı finansman sektörüne 2019 yılında 15’e yakın şirket katıldı. Tasarruf AŞ, ev sahibi olmak isteyenlere alternatif çözümler sunuyor.

Faizsiz finansman sistemi kapsamında 13 milyar 343 liralık sözleşme imzalandı!

Halk arasında işleyişi sebebiyle "altın günü"ne benzetilen tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi kapsamında 13 milyar 343 liralık sözleşmeye imza atıldı.

Faizsiz finansman modeliyle 9 ayda 13 milyar TL'yi aşan satış!

Tasarrufa dayalı finansman sistemi ile faaliyet gösteren 17 şirket, 2019 yılının ilk 9 ayında 110 bin 955 yeni müşteri kazanırken, söz konusu dönemde sistemde bulunan 28 bin 618 kişi de konut ya da taşıt sahibi oldu...

Gayrimenkule dayalı finansman sistemi çarkları tıkıyor!

Faizler dışında iş dünyasının bankalardan beklentilerini anlatan İTO Başkanı Şekip Avdagiç, ''Bankaların gayrimenkul teminatına dayalı finansman sistemini aşmamız gerekiyor. Proje finansmanı hâlâ yok denecek kadar sınırlı'' dedi.

Tasarrufa dayalı finansman sektörü 2019 sonunda 18 milyar TL olacak!

Tasarruf AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Narman, "Tasarrufa dayalı finansman modeliyle sahiplenilen ev oranı 2023 itibarıyla Türkiye’de satılan konutların yaklaşık yüzde 20’sine karşılık gelecek" dedi...

2023'te konutların yüzde 20'si tasarrufla satın alınacak!

Tasarruf AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Narman, tasarrufa dayalı finansman modeli ile faizsiz ev sahibi olunabileceğini söyleyerek, "2023'te konutların yüzde 20'sinin tasarruf ile satın alınacağını öngörüyorum" açıklamasında bulundu.

projeye dayalı finansman Haberi

projeye dayalı finansman

İstanbul Ticaret Odası (İTO) toplam 436 bin üyesi ile ekonomiye yön veren en büyük sivil toplum kuruluşlarının başında yer alıyor. Her 100 dolarlık ihracatın en az yarısının İstanbul’dan yapıldığı görüşü savunulurken, İTO’nun ekonomi üzerindeki etkinliği görülüyor. Bu kapsamda ekonomide yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla İTO Başkanı Şekip Avdagiç görüşlerini paylaştı. Star Gaztesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre; Başkan, Türkiye ekonomisinin zor bir süreçten geçtiğini, ancak toparlanma ile birlikte büyüme sürecinin başlangıcına yaklaşıldığını belirtiyor. İş dünyasının bu süreçte kritik rol taşıdığını ifade eden Avdagiç, 'başrol bizim' diye konuşuyor...

1- Merkez Bankası, Murat Uysal başkanlığında 3 toplantıda toplamda 10 puan faiz indirimine gitti. Bunun iş dünyasına nasıl bir yansıması olacak? 

Evet, politika faizi seviyesi yüzde 24’den yüzde 14’e geriledi. Bunun hem enflasyona hem de kredi...