25 / 04 / 2024

QR kodu tapuda kullanılır mı

QR kodu tapuda kullanılır mı

Adını İngilizce çabuk tepki (Quick Response) kelimelerinin baş harflerinden alan QR kodu tapu senedinde kullanılacak.

İSPARK dolandırıcılarına dikkat! ''QR kodu taratınız'' tuzağına düşmeyin! 24 saat içinde hesaplarınız boşaltılabilir...

İstanbul'da park halindeki araçların üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSPARK logoları bulunan 'Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız' yazılı ve 24 saat içerisinde borcun ödenmesini belirten etiketler yapıştırıldı. QR kodu taratarak ödeme sayfasına yönlendirilenler ise tuzağa düşüyor.

QR kodları taramadan önce iki kere düşünün! Kişisel bilgileriniz tehdit altında!

Restoranlarda artık garsondan menü istemek yerine masadaki QR kodu tarayarak siparişimizi veriyoruz. Böylece belki zamandan kazanıyoruz ama bu uygulamanın bazı güvenlik risklerine açık olduğunu da unutmayalım.

Tapu senedinde QR kodu uygulaması önemli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "QR kodlu yeni tapu senetlerimiz ile QR kodunu telefonunuza okutarak taşınmazınızın ada, parsel ve harita bilgilerine erişebilirsiniz" dedi...

QR kodu tapu senedinde!

Adını İngilizce çabuk tepki (Quick Response) kelimelerinin baş harflerinden alan QR kodu tapu senedinde kullanılacak.

Tapuda gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Hem alıcı hem de satıcı tarafından ödenmesi gereken tapu harcını daha az ödemek için bazı kimseler tapu değerini olduğundan daha düşük bir miktarda gösterebiliyor. Peki, tapuda gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Tapuda satış nasıl yapılır?

Tapu devir işlemlerinin gerçekleşebilmesi için tapu dairesinden randevu alınması ve gerekli belgeler ile randevu saatinde tapu dairesinde bulunulması gerekiyor. Peki, tapuda satış nasıl yapılır? Satış için neler gerekli?

Tapuda döner sermaye harcı 2015 ne kadar?

Tapu dairesinde yapılan mülkiyet devir işlemleri için bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masraflar arasında tapu harcı ve döner sermaye ücretleri bulunuyor. Peki, tapuda döner sermaye harcı 2015 ne kadar?

Tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde belli bir harç ödemesi yapılarak gerçekleşiyor. Tapuda gerçek bedel üzerinden binde 20 oranında harç ödeniyor. Peki, tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Tapuda ifraz işlemi için gerekenler!

Tapu kütüğünde parselin ayrılması, parçalara bölünmesi işlemi olarak tanımlanan ifraz için gerekli belgelerin tamamlanıp,ifraz harcının ödenip istenilen yerlere ulaştırılması gerekiyor.İşte,tapuda ifraz işlemi için gerekenler!

Tapuda yaş sınırı var mı?

Tapu dairesinde taşınmaz mal alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tarafların alım satım yapma ehliyetine sahip olması gerekiyor. Peki, tapuda yaş sınırı var mı? Tapuda yaş sınırı nedir?

Tapuda hibe harç oranı 2015!

Taşınmaz mal için bir bedel beklemeden bir başkasının mülkiyetine geçirilmesi hibe olarak tanımlanıyor.Her sene tapu hibe harç oranları yeniden hesaplanıyor.İşte tapuda hibe harç oranı 2015!

Tapuda hibe şartları nelerdir?

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe yani bağış deniyor.Peki, tapuda hibe şartları nelerdir? 2015 hibe oranları ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

QR kodu tapuda kullanılır mı Haberi

QR kodu tapuda kullanılır mı

Tapu müdürlüklerinde basılan tüm tapu senetleri üzerinde QR kodu ile, gayrimenkulünün haritasına ulaşılabilecek. 
 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “QR kodu uygulaması ile taşınmazın tapu senedini alan malik, aldığı yeri cep telefonu üzerinden haritada görebiliyor. Tapu senetlerine dinamiklik getiren ve bilgi paylaşımını kolaylaştıran bu uygulama, tapu senedini yeni alanlar içinde merak uyandırıyor” dedi. 


Nasıl Kullanılıyor?

QR kodun kullanımına ilişkin de bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü “Öncelikle ücretsiz olarak sunulan QR Kodu okuma programlarından herhangi birini mobil cihazınıza indirmeniz gerekiyor. Tapu senedi üzerinde, yüz ölçümü bilgileri altında yer alan QR kodunu da telefon veya tabletinizin kamerası ile okutuyorsunuz. Program yön fark etmeksizin, otomatik olarak kare kodunu tanıyacak ve sizi https://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresine otomatik olarak yönlendirecek” dedi.