20 / 04 / 2024

Radyo ve Demokrasi Müzesi

Radyo ve Demokrasi Müzesi

18 Mayıs pazar günü yapılacak bir günlük ücretsiz girişler Kadın Müzesi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi, Mask Müzesi ile Radyo ve Demokrasi Müzesi’nde uygulanacak...

2023 yaş çay alım fiyatı resmen belli oldu!  Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitinginde 2023 yaş çay alımı fiyatını da açıkladı. 2023 yaş çay alım fiyatı resmen belli oldu! İşte 2023 yaş çay alım fiyatı.

TRT duyurdu! 29 farklı kadro için alımlar başlıyor! İşte güncel TRT personel alımı ilanı detayları

Türkiye Radyo Ve Televizyon Kurumu (TRT) bünyesinde istihdam edilmek üzere 29 farklı kadro için güncel iş ilanını duyurdu. İşte detaylar...

TRT açıkladı! KPSS şartı olmadan personel alıyor! İşte başvuru şartları ve tarihleri...

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) kendi bünyesinde çalışmak üzere KPSS şartı olmadan personele alımı yapacağını duyurdu. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi gelecek yıl açılacak!

Çamlıca Radyo ve TV Kulesi'nde Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleriyle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin gelecek yıl açılacağını söyledi.

Demokrasi ve Özgürlük Adası’ndaki lüks otel kapılarını açtı!

Demokrat Partili siyasetçilerin yargılamalarının gerçekleştirildiği ve ismi devlet tarafından ismi ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’ yapılan Yassıada’da kurulan ‘Katre Island Hotel’ hizmete açıldı.

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

Adana Seyhan'da 27.1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Adana Seyhan'da yer alan gayrimenkulü 27 milyon 167 bin 833 TL bedelle satışa çıkardı.

RTÜK'ten Adana'da 27.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Adana ili, Seyhan ilçesi, Çınarlı Mahallesi 391 ada 215 parselde yer arsayı 27 milyon 167 bin 833 TL'ye satıyor...

İstanbul'da milyonluk rezidansta yoksulluk için vakıf kuruldu!

İstanbul’da dairesi 198 bin dolardan başlayan sitede ‘yoksulluğu engellemek’ amaçlı Adalet ve Demokrasi Vakfı kuruldu. Vakfa ait 100 bin TL'lik mal varlığı bulunuyor.

RTÜK'ten uluslararası sosyal platformlara ofis açma çağrısı!

Dünyaca ünlü eğlence platformu Netflix'in Türkiye'de ofis açma kararı sonrasında; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Türkiye'de faaliyet gösteren diğer platformlara ofis açması yönünde çağrıda bulundu.

Çamlıca'daki son TRT kulesi kaldırılıyor!

Eylül ayında faaliyete geçen Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi sonrasında, ilçede 28 antenin tamamı kaldırılırken son TRT kulesinin de söküm işlemleri başladı.

Spotify Türkiye'de ofis açacak!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun yayın lisansı olmaması nedeniyle uyarıda bulunduğu Spotify, lisans almaya ve Türkiye'de ofis açmaya karar verdi.

RTÜK'ten İstanbul hizmet binasıyla ilgili açıklama!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Bölge Temsilciliği hizmet binasıyla ilgili açıklama yaptı.

Radyo ve Demokrasi Müzesi Haberi

Radyo ve Demokrasi Müzesi


18 Mayıs Dünya Müzeler Günü dolayısıyla Konak Belediyesi’nin beş butik müzesinde girişlerden ücret alınmayacak.


Konak Belediyesi, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü kapsamında Kültür Bakanlığı onaylı beş butik müzeye girişleri ücretsiz yaptı. 18 Mayıs pazar günü başlayacak bir günlük ücretsiz girişler Kadın Müzesi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi, Mask Müzesi ile Radyo ve Demokrasi Müzesi’nde uygulanacak.


Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada her yıl 18 Mayıs’ta kutlanan Müzeler Günü’nde daha çok İzmirliyi müzelerine beklediklerini dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, müzelerin önemine değinerek, “Müzeler, geçmişle gelecek arasında birer köprü niteliğindedir. Dünyada 37 yıldır, Türkiye’de 32 yıldır kutlanan Müzeler Günü’nde biz de beş müzemizde girişleri ücretsiz yaptık. Vatandaşlarımıza ve kente gelen...