24 / 04 / 2024

Datça Demokrasi Platformu’ndan özelleştirmeye itiraz: Bırakın cennet kalsın!

Datça Demokrasi Platformu’ndan özelleştirmeye itiraz: Bırakın cennet kalsın!

Datça Demokrasi Platformu’ndan Güngör Erçil özelleştirme ile ilgili olarak "Datça - Bozburun çevre koruma düzeni planı 144 bin hektarlık bir alanı kapsıyor ve 128 dönümlük bir parsel için plan değiştirilmek isteniyor. Planlama ilkelerine, planlamanın genellik ilkesine aykırıdır." dedi.



Datça Kargı Koyu, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Özelleştirme İdaresi’ne devredildi. Sputniknews'te yer alan habere göre, Datçalı vatandaşlar “Havama, suyuma, toprağıma dokunma” diyerek alınan bu karara karşı çıktı. Datça Demokrasi Platformu’ndan Güngör Erçil yaptıkları itirazın gerekçelerini anlatarak, başlatılan imza kampanyası için de destek talep etti.

Datça Demokrasi Platformu’ndan özelleştirmeye itiraz: Bırakın cennet kalsın!

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde:

“Datça- Bozburun, 1990’da özel çevre koruma bölgesi ilan edilmiş. Bu imar planı düzenlemesi, Datça- Bozburun çevre düzeni planına de aykırı ve bu yanıyla hukuki değil. Ekolojik olarak baktığımızda ciddi yıkımlara yol açabilecek bir düzenleme. Hem toplumsal, hem ekonomik hem de ekolojik açıdan uygun olmadığını düşünüyoruz. Hepimizin alanına el konulması, özelleştirilmesi, özel mülkiyete geçirilmesi Datça halkının hiç istemediği ve Datça'nın ihtiyacı olmayan bir şey. Başka illerden buraya gelenlerin de ihtiyacı değil.”  

"Datça - Bozburun çevre koruma düzeni planı 144 bin hektarlık bir alanı kapsıyor ve 128 dönümlük bir parsel için plan değiştirilmek isteniyor. Planlama ilkelerine, planlamanın genellik ilkesine aykırıdır. Türkiye'nin uluslararası sözleşmelere koyduğu imzalara göre bunun yapılması mümkün değildir. Datça bir tatil beldesidir ama buraya 5 yıldızlı otel konforu arayanlar gelmiyor. Datça Demokrasi Platformu olarak “Datça cennet kalsın” diyerek imza kampanyası başlattık change.org üzerinden ve 1 hafta içerisinde imza satısı 12 bine ulaştı.”
 

Ali Öztunç'dan Datça Kargı Koyu açıklaması!


Geri Dön