24 / 04 / 2024

Rant vergisi zorunlu mudur

Rant vergisi zorunlu mudur

Hükümetin 2016 yılında uygulamaya koymayı planladığı rant vergisini Pwc'nin Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim Hukukçu Ali Güvenç Kiraz ele aldı.. İşte o yorumlar..

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Emlak vergisi değerini değiştiren durumlar!

Ev sahipleri her yıl iki taksit halinde belediyelere emlak vergisi ödüyor. Emekliler, işsizler şehit yakınları engelliler gibi bazı kesimler 200 metrekare tek konut için emlak vergisi ödemiyor. Peki emlak vergisi nedir? Emlak vergisi ödemek zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibinin devlete değer artışı için vergi ödemesi zorunlu. Peki değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

Değerli Konut Vergisi'nde matrah ve oran hesabı!

Gayrimenkuller üzerinden 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre vergi alınması zorunlu hale getirildi. Değeri 5 milyon TL'nin üzerindeki gayrimenkullerden belirli oranda vergi alınacak.

Gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

Şahısların elde ettiği gelirlerin üzerinden alınan dolaysız ve zorunlu bir vergi olan gelir vergisi ödemeleri devam ediyor. Peki gelir vergisi nedir? Kimler gelir vergisinden muaftır?

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Miras vergisi zorunlu mu?

Miras vergisi olarak bilinen veraset ve intikal vergisi için 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar yapılabiliyor. Peki, miras vergisi zorunlu mu? Bu vergi kaç sene ödenir?

Çevre temizlik vergisi zorunlu mu?

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi zorunlu mu?

Rant vergisi zorunlu mudur Haberi

Rant vergisi zorunlu mudur

Hükümetin 2016 yılında uygulamaya koymayı planladığı rant vergisini Pwc'nin Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim Hukukçu Ali Güvenç Kiraz ele aldı.. İşte o yorumlar..



Danışmanlık şirketi Pwc'nin Türkiye Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, hükümetin 2016 yılında uygulamaya koymayı planladığı rant vergisinin kristalleşmiş bir vergi olmadığına işaret ederek, "Belediye imar değişikliği yaparak, bir yerin değerini artırabilir. Mesela 5 kat inşaat yapılabilecek bir araziye 10 kat inşaat izni verebilir. Burada bir değer farkı, bir rant ortaya çıkıyor. İşte bu rantın belediye tarafından tahsil edilip merkezi hükümete aktarılmasına rant vergisi deniyor" açıklamasını yaptı. Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği'nin (GYİAD), EY Türkiye işbirliği ile düzenlediği Aile Varlıkları Yönetimi Konferansı konuşan Bayraktaroğlu, mevcut binaların değer kazanmasının rant vergisine konu edilemeyeceğine işaret...