20 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.



Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken yeni bir iddia gündemde yerini aldı. Plan değişiklikleri yapılmasıyla değerlenen parsellerden kamunun rant vergisi almak amacıyla 2 sene önce yaptığı yasal düzenlemeyle devletin, projenin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’den 6-7 milyar dolar rant vergisi almayı hedeflediği öngörüldü.

Konuyu gündeme getiren ve açıklamalarda bulunan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, Yenişehir'den beklenen gelirle ilgili birkaç alternatif hesaplama modelinin olduğunu dile getirdi.  Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Nadir Ataman, yaklaşık inşaat maliyetinin metrekare başına 500 dolar, bölgede bulunan toplu konut projelerinin metrekare satış fiyatlarının da 3 bin dolar olarak dikkate alınmasıyla gerçekleştirilen hesaplara göre, imar artışının oranı çerçevesinde 6-7 milyar dolar arasında kamuya aktarılacak imar rantı vergisi planlandığı idiasını dile getirdi.

Kanal İstanbul da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

‘VER PARAYI, YÜKSELT İMARI'

Ataman, konuyla ilgili açıklamasında “‘Kanal bahane rant şahane' demiştik, dediklerimiz çıkıyor. Özel proje alanlarını kendine ayıran kamunun, ilgili alanlarda kendisine 1.20 emsal vermesi vatandaşa ise 0.50 emsal vermesinin arkasındaki gerçek ortaya çıkmış oldu. Vatandaşa ver parayı yükselt imarı denilecek” diye konuştu. 

Kanal İstanbul da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

İmar rant vergisi ilk defa uygulanacak

– CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuya ilişkin olarak yeni gündeme getirilen “imar rant vergisinin” ilk bilinen ve yaygın uygulamasının Kanal İstanbul projesinde görüleceğine vurgu yaptı. Ataman, “Birilerini zengin etmek için plan değişikliği yapılıyor ve devlet de payını alıyor. Bu asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul bir emlak projesidir!

Kanal İstanbul'un tanıtım videosunun maliyeti 289 bin 550 TL oldu!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz!


Geri Dön