25 / 04 / 2024

rapçi akonun şehri

rapçi akonun şehri

Senegal asıllı dünyaca ünlü şarkıcı Akon'ın fütüristik şehir projesi "Akon City" Senegal'in başkenti Dakar'da tanıtıldı. Yaklaşık 850 hektar arazide inşa edilecek 6 milyar dolarlık projenin yapımına gelecek yıl başlanacak.

Ünlü rapçi Akon, Senegal'de kendi şehrini kurdu!

Senegal asıllı ABD'li rapçi Akon, köklerinin dayandığı ülkede 'Akon City' ismini verdiği kendi şehrini inşa etti. Yeni şehir Akon, 'Akoin' adıyla kendi dijital para birimine de sahip olacak...

Silikon Vadisi milyarderlerinin desteklediği New Kaliforniya şehri 18 bin 600 dönüm olacak!

Silikon Vadisi’nin milyarderleri tarafından desteklenen New Kaliforniya şehri yaklaşık olarak 18 bin 600 dönüm olacak. İşte detaylar...

Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri!

Avrupa Serbest Ticaret Birliği 71 bin 153 kişi ile yaptığı ankette Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehrini belirledi. İşte Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri...

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Tadilat için başladığı evinin altından 2 bin yıllık yer altı şehri çıktı!

Kayseri'de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu, 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında 200 metre uzunluğunda 2 bin yıllık yer altı şehri buldu.

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy'dan son dakika 8.0 büyüklüğünde deprem uyarısı! İki şehri işaret etti!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy'dan son dakika 8.0 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Şükrü Ersoy, açıklamasında iki şehri işaret etti...

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Marka güneş gözlükleri kaçırılmayacak indirim Konyalı Saat’te! Bitmeden koşun! İşte 28 Eylül 2022 fiyat listesi!

Güneş gözlüğünü giyiminizin önemli bir aksesuarı olarak kullanıyorsanız bu haber tam size göre. Konyalı Saat, Bvlgari, Dolge Gabbana, Rap Ban, Versace, Vogue kadın güneş gözlüklerinde 2 bin liraya yaklaşan indirimler sunuyor. işte fiyat listesi 

Erdoğan temel atma töreninde o isme çıkıştı: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma törenine katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, projenin müteahhidine çıkıştı. O anlarda her yer bir anda buz kesti: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu...

Kanal İstanbul ile neler değişecek? Çılgın proje şehri kuzeye mi taşıyor?

İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ve Boğaziçi Peyzaj İnşaat Müşavirlik Teknik Hizmetler Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Nazım Akkoyunlu mega kent İstanbul'un doğal alanları üzerindeki tehditleri anlattı. işte Akkoyunlu'nun o açıklaması..

Şehri Pırlanta Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Şehri Pırlanta Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Derya Uysal ve Kemal Çiğri ortaklığında kuruldu.

Vergiden muaf Bitcoin şehri kuruluyor!

Dünya üzerinde kripto para Bitcoin'i yasal ödeme aracı şeklinde onaylayan ilk ülke olan El Salvador'un devlet başkanı Nayib Bukele, vergiden muaf bir Bitcoin şehri inşa edeceğini ve 10 seneik Bitcoin tahvilleri edeceklerini duyurdu. 

Çekmeköy Sırapınar 1/1000  ölçekli plan tadilatı askıda!

Çekmeköy İlçesi, Sırapınar Mahallesi, 755 parselin Bitişiğindeki Kadastral Boşluğun Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.07.2021 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı Tadilatı askıya çıkarıldı.

rapçi akonun şehri Haberi

rapçi akonun şehri

Dakar'a yaklaşık 100 kilometre mesafede bulunan Mbour bölgesindeki Mbodiene'de inşa edilmesi planlanan projenin sembolik anlam taşıyan ilk taşı, Turizm ve Havacılık Bakanı Alioune Sarr ve Akon'ın katıldığı etkinlikle koyuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Sarr ve Akon, başkentte bir otelde, projenin Lübnanlı mimarı Hüseyin Bakri ve Mbodiene Belediye Başkanı Magueye Ndao'nun da katıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. 

ABD'de doğan ancak çocukluğunun bir kısmını Senegal'de geçiren Akon, Wolofça ve İngilizce yaptığı konuşmasında, ülkesine böyle bir yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve Cumhurbaşkanı Macky Sall'in vizyonunu izlediğini belirtti. 

Akon, içinde her şeyin düşünüldüğü bir şehrin kurulacağına dikkat çekerek bunun Senegal halkına da büyük oranda istihdam sağlayacağını söyledi. 

Projenin, kıtanın imajına da katkı sağlayacağını vurgulayan ünlü şarkıcı, Akon City'nin Black Panther filmindeki hayali Wakanda...