26 / 04 / 2024

Ünlü rapçi Akon, Senegal'de kendi şehrini kurdu!

Ünlü rapçi Akon, Senegal'de kendi şehrini kurdu!

Senegal asıllı ABD'li rapçi Akon, köklerinin dayandığı ülkede 'Akon City' ismini verdiği kendi şehrini inşa etti. Yeni şehir Akon, 'Akoin' adıyla kendi dijital para birimine de sahip olacak...



ABD'li rapçi Akon Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Senegal’de kendi adını taşıyan bir şehir kurduğunu duyurdu, “Sizi gelecekte burada konuk etmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Senegal Devlet Başkanı Macky Sall tarafından tahsil edilen 2 bin dönümlük arsa üzerine kurulacak 'Akon City'nin 10 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Ayrıca 'AKoin’ isimli kripto para birimi kurduğunu da açıklayan rapçi, şehrinde bu para biriminin geçerli olacağını dile getirdi.

Ünlü rapçi Akon, Senegal de kendi şehrini kurdu!

Akon söz konusu şehir projesini ilk olarak geçtiğimiz yıl duyurmuştu. Son günlerde rap müzikten daha çok iş insanı kimliğiyle gündeme gelen Akon, Afrika ülkelerine güneş enerjisi sağlayan bir proje üzerinde de çalışıyor.

Akon, daha önceki bir röportajında “Afrika’da gerçekten büyük bir etki yaratmak istiyorum” diye açıklamalarda bulunmuştu.

Evinin kirasını ödeyemeyen Chloe Loughnan İrlanda'ya döndü!


Geri Dön