19 / 04 / 2024

Rauf Alanyalı Kumburgaz yalı satışı

Rauf Alanyalı Kumburgaz yalı satışı

“Şark Bülbülü”, “Aile Şerefi” gibi Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan Kumburgaz’daki denize sıfır 6 bin 265 metrekare büyüklüğünde arsa içindeki yalı 19 milyon TL'ye satılıyor...

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Büyükçekmece Kumburgaz Merkez Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Kumburgaz Merkez Mahallesi, 472 ada, 2 parselin güneydoğusundaki terkli alan ile 472 ada, 3 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kumburgaz Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kumburgaz Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Sadık Karameşe tarafından kuruldu.

Büyükçekmece Kumburgaz Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Büyükçekmece ilçesi, Kumburgaz Mahallesi, 756 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 09.12.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kumburgaz Toprakçılık Ve Hafriyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kumburgaz Toprakçılık Ve Hafriyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de Sadık Karameşe tarafından kuruldu.

Kumburgaz'daki 14 katlı projenin ruhsatı iptal edildi!

İstanbul 12. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Büyükçekmece'de yazlık bölgesi olan ve 2-3 katlı yapılaşmanın olduğu Kumburgaz'da bir inşaat projesine verdiği 14 kat izinli ruhsatı iptal etti.

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Kumburgaz Diamond City 21.4 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Büyükçekmece 3. İcra Dairesi, Kumburgaz'da bulunan Kumburgaz Diamond City Oteli 21 milyon 461 bin 706,90 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 23 Mart 2021 günü gerçekleşecek.

Hasan Akgün: Kumburgaz'daki binalar beni endişelendiriyor!

Kumburgaz'da deniz kumundan yapılmış evler olduğunu belirtti ve "Beton ve demir ömrünü yitirmiştir, binaların ayakta durması mümkün değil. 7.2’ yi görmelerine gerek yok 6 civarındaki deprem o bölgedeki bütün binaları yıkar" dedi...

Deprem Adalar'ın güneyi ve Kumburgaz fay kolunda bekleniyor!

İTÜ Jeoloji Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Uçarkuş, "Şu an Adalar'ın güneyi, Silivri aktivitesinin olduğu Kumburgaz fay kolu, kırılmasını beklediğimiz fay parçasıdır. Bu kısımlar üzerine dikkatle eğiliyoruz ve beklediğimiz deprem bu kollar üzerinde olacak" dedi...

Kumburgaz Kuvayi Milliye İlkokulu açıldı!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından eğitim bağışçısı Hüseyin Deniz'in desteğiyle inşa ettirilen Büyükçekmece Kumburgaz Kuvayi Milliye İlkokulu'nun açılışı yapıldı.

Kumburgaz Merkez İlkokulu'nun yıkımına başlandı!

Büyükçekmece Kumburgaz Mahallesi'nde yer alan ve yüzde 69 çürük raporu bulunan Kumburgaz Merkez İlkokulu'nun yıkımına başlandı.

Kumburgaz'da 22.5 milyon TL'ye icradan satılık otel ve arsası!

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından İstanbul İl, Büyükçekmece İlçe, 291 ada, 1 parsel, Kumburgaz'da yer alan otel ve arsası 22.5 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı...

Rauf Alanyalı Kumburgaz yalı satışı Haberi

Rauf Alanyalı Kumburgaz yalı satışı

“Şark Bülbülü”, “Aile Şerefi” gibi Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan Kumburgaz’daki yalı satılıyor. Fabrikatör Rauf Alanyalı’nın evi için 19 milyon TL değer biçildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Büyükçekmece-Kumburgaz’da, denize sıfır 6 bin 265 metrekare büyüklüğünde arsa içinde yer alan, gazeteci, şair, yazar ve iş insanı Rauf Alanyalı’ya ait olan yalı yeni sahibini arıyor.

2000’lerin başında kaderine terk edildi

1997'de Alanyalı’nın ölümünden sonra bir süre çocuklarının yaşadığı malikane, 2000’lerin başında kaderine terk edildi.

Bakımsızlıktan harap oldu

İçinde bir yüzme havuzu da olan ev, bakımsızlıktan harap hale geldi. Yüzlerce meyve ağacının bulunduğu bahçesi de hırsızların ve yağmacıların uğrak yerlerinden biri oldu.

Kartal Tibet’in yönettiği, Kemal Sunal ve Dinçer Çekmez’in oynadığı “Şark Bülbülü”nde ‘Fethi’nin evi olan yalı, Orhan Aksoy’un yönettiği “Aile Şerefi”nde ise oğlu Oktay için...