02 / 05 / 2024

recep bıyık kimdir

recep bıyık kimdir

Son zamanlarda basında sıklıkla yatırım teşvik mevzuatının yeniden gözden geçirildiğine ilişkin haberler yer almaktadır...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklayan Şenol Gökner kimdir? Asıl mesleği ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını duyuran Şenol Gökner, kimdir? İşte detaylar...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı Büyük İstanbul Mitingi ile açıldı!

Dünyanın 5. Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi" ile hizmete açıldı.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Cumhurbaşkanı açıkladı! 3 büyükşehirde ücretsiz olacak! İşte o tarih!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 büyükşehir için önemli bir haber verdi. İşte detaylar!

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 'Gıda ve Enerji Güvenliği oturumunda konuştu. Dünyanın önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Erdoğan, "Buğday, ayçiçek yağı ve mısırdan sonra pirinç krizi çıkabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Büyük kazanç sağlayacak hazırlıklarımız var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde ekonomiye yönelik açıklamalarda bulunarak vatandaşlara ''Büyük kazanç sağlayacak hazırlıklarımız var.'' diyerek müjdeli haberler verdi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Financial Times'ta!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi İngiliz Financial Times gazetesinde yer aldı.

TOKİ'den ucuz konut bekleyen tam 1 milyon kişiye büyük müjde! Yer yerinden oynayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ayrıntıları yavaş yavaş netleşiyor. Merakla beklenen projeyle 1 milyon kişi ucuz konut sahibi olacak...

TOKİ ile 500 bin aileye ucuz konut! Büyük fırsat bir tık ötenizde! 20 yıl vade ile ev sahibi olun

Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesi olduğu söylenen projede rekor geliyor. Eylül ayında detayları ile birlikte projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. TOKİ ile 20 yıl vadeli uygun fiyata ev alabilirsiniz. İşte detaylar…

Türkiye'nin en büyük millet bahçesi Kayseri'de inşa ediliyor!

Kayseri'de inşaatı başlayan ve 2 yılda tamamlanacak olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah Gazetesi'nden Yavuz Donat, Türkiye'nin en büyük millet bahçesini kaleme aldı.

Bursa’da büyük dönüşüm başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bu hafta da Ankara’da bakanlıklar düzeyinde gerçekleştirdiği görüşmelerin meyvelerini açıkladı.

Ordu Büyükşehir'den 'Belde Evleri'yle ilgili açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milletvekili Ergün Taşcı'ya akıbetini sorduğu Ordu'daki binayla ilgili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'den açıklama geldi.

recep bıyık kimdir Haberi

recep bıyık kimdir

Son zamanlarda basında sıklıkla yatırım teşvik mevzuatının yeniden gözden geçirildiğine ilişkin haberler yer almaktadır. Yapılan açıklamalardan, hangi bölgede yapılırsa yapılsın, yüksek teknolojili bütün yatırımların beşinci bölge teşviklerinden yararlandırılmasının amaçlandığı anlaşılmaktadır. 

Teşvik mevzuatının gözden geçirilmesi esas olarak teşviklerin artırılıp artırılmam ası ekseninde tartışılmaktadır. Teşviklerin amacına ulaşıp ulaşmadığı, beklenen etkiyi yapıp yapmadığı, yapmadıysa nedenleri üzerinde genellikle durulmamaktadır. 

Kişisel düşüncemiz, yatırım teşviklerinin özellikle bir süredir beklenen etkiyi göstermediği yönündedir. Tartışmalar da bu düşünceyi doğrulamaktadır. İlgili otoriteler de mutsuz olmalı ki yeni araçların devreye sokulması düşünülmektedir. 

Teşvik araçlarının daha etkinleştirilmesi çerçevesinde, aşağıda önemli olduğunu düşündüğüm iki öneri paylaşılmaktadır. 

Teşvik yatırım döneminde verilmelidir Yatırımcı için yatırımın finansmanı önemlidir. Yatırımcı desteklenecekse, öncelikle yatırım aşamasında desteklenmelidir. 

Yatırım döneminde sağlanmayan, yatırımın kazanç ürettiği dö neme ertelenen desteğin beklenen etkiyi sağlaması mümkün değüdir....