29 / 03 / 2024

resmi gazete iskan kanunu

resmi gazete iskan kanunu

02 Aralık 2007 tarihinde 26718 sayısı ile Resmi Gazetede yayımlanan İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği tam metni ile haberimizde...

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulmasına İlişkin Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle beraber yeni evlenecek gençlere, 150 bin liralık 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen illerde başlanacak.

Son dakika! Resmi Gazete'de yayımlandı: Yatırım projeleri için yeni düzenleme!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tasarlanan "Yatırım Projelerinin Stratejik Öncelik ve Teknik Değerlendirmesine İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Çiftçiye müjde, destek ödemeleri artırıldı!

Hayvancılık destekleri artırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile hayvancılıkta verimliliği ve sürdürülebilirliği sağlamaya dair birçok destek kaleminde yüzde 100-150 artış oranı uygulanacak.

Yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de! Vergi, harç ve cezalara yüzde 58,46 zam geliyor! 

Yeniden değerleme oranı, bugünkü 32380 Sayılı Resmi Gazete'de  yüzde 58,46 olarak tespit edildi. İşte ayrıntılar ve o tebliğ...

Acele Kamulaştırma kararı ile OSB'ye toplam 24 arsa! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 1. Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcılara verilmek üzere toplam büyüklüğü 482 bin 366 metrekare olan 24 adet arsanın Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından acilen kamulaştırılmasına karar verildi. 

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke genelinde riskli binalara yönelik kapsamlı bir dönüşüm seferberliğinin başlatılması beklenirken, özelleştirmelere de hız verildi. Resmi Gazete’de bir günde 75 sayfa özelleştirme ilanına yer verdildi. 

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yaş çaya kilogram başına fark ödemesi yapılacak!

Yaş çay ürünü için fark ödemesi desteği yapılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Yaş çaya kilogram başına fark ödemesi yapılacak.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kamu alacaklarında gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e çıktı!

Resmi Gazete'de yayımlanan kara göre, kamu alacaklarında gecikme zammı oranı yüzde 3,5'e çıktı. Tecil faiz oranı ise yıllık yüzde 36 olarak belirlendi.

Üniversite öğrencilerine telefon ve bilgisayar desteğinde detaylar belli oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Üniversite öğrencilerine telefon, bilgisayar ve internet desteği verilmesine yönelik tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Öğrenciler çeşitli tip cihazlar için destekten yararlanabilecek fakat destek tutarı 5 bin 500 TL’yi geçmeyecek.

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye ve Azerbaycan arasında, Kahramanmaraş’ta konut, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi yapımı konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı.

resmi gazete iskan kanunu Haberi

resmi gazete iskan kanunu

İSKAN KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ!

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik; 19/9/2006 tarihli ve 5543 sayılı İskân Kanununda öngörülen geçici iskân yardımları, kesin iskân yardımları, yerlerin terki bakımından zorunlu hâller, iskân hizmetleri için faaliyet gösterecek olan komisyonlar, iskân duyurusu ve ilgililerin iskân için müracaatları, konut, işletme binası, arsa, arazi ve proje kredisi verilmesi, hak sahiplerinin borçlanmaları, kredi borçlanmaları, bu kredilere uygulanacak faizler ve diğer hususlar ve erteleme sebepleri ile ilgili hususları ve bu hususlara ve Kanunun uygulanmasına dair usûl ve esasları düzenlemektedir.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 5543 sayılı İskân Kanunu’nun 47 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Aile: 5543 sayılı Kanunun 17 nci maddesinde belirtilen iskânda aile kabul edilecekleri,

b)...