16 / 04 / 2024

Rhodiapolis Antik Kentinde kazı çalışmaları sona erdi

Rhodiapolis Antik Kentinde kazı çalışmaları sona erdi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 2006'da kazı çalışmalarına başlanılan Rhodiapolis Antik Kenti'nde, bu yıl tekrar başlayan kazı çalışmaları sona erdi.

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

Antalya'daki Rhodiapolis Antik Kenti'ne ilişkin 15 soru TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya Kumluca'da yer alan Rhodiapolis Antik Kenti'nin restorasyonuyla ilgili bazı iddiaları meclis gündemine taşıdı..

İzmir Seferihisar'da 2200 yıllık kira sözleşmesi bulundu!

İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Teos antik kentinde sürdürülen çalışmalarda günışığına çıkarılan 2200 yıllık yazıt, Anadolu'daki en kapsamlı 'kira sözleşmesi'ni ortaya koydu.

Zonguldak Tieion'da kazı çalışmaları başladı!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve "Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Tieion antik kentinde kazı çalışmaları yeniden başladı.

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları son aşamada!

Kumluca Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve harcamaları Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından karşılanan Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki amfi tiyatro, sahnenin korunması ve Opramoas Anıtı'nın restorasyonu çalışmasında so

Kumluca Rhodiapolis'in restorasyonunda ilk aşama tamamlandı!

Kumluca'daki Rhodiapolis Antik Kenti'nde tiyatro, Opramoas anıtı ve stoanın restorasyon çalışmalarının birinci aşamasının sona erdiği bildirildi. Rhodiapolis Antik Kenti'nin restorasyonunda ikinci aşamaya geçildi.

Rhodiapolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sona erdi!

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 2006'da kazı çalışmalarına başlanılan Rhodiapolis Antik Kenti'nde, bu yıl tekrar başlayan kazı çalışmaları sona erdi.

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yeniden başladı.Rhodiapolis Antik Kenti kazı çalışmalarında heyet başkanlığı, Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel tarafından yürütülecek.

Rhodiapolis Antik Kenti yolunda asfaltlama çalışması başlatıldı!

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, yaklaşık 4 kilometrelik Rhodiapolis Antik Kenti yolunda asfaltlama çalışması başlatıldı.

Manisa Aigai Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesi Köseler mahallesindeki Aigai Antik kentinde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı. 2015 sezonundaki çalışmalar 6 ay sürecek, ziyaretçilerin daha rahat gezebilmeleri için antik yollar açığa çıkarılacak.

Anavarza Antik Kenti çift şeritli yol çalışmaları devam ediyor!

ADANA'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kentinde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Rhodiapolis Antik Kenti'nde restorasyon başlayacak!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde belediye tarafından, Rhodiapolis antik kentindeki tiyatro ve stoanın restorasyonu için gerçekleştirilen ihale sözleşmesinin imzalanmasının ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı..

Rhodiapolis Antik Kenti Tiyatrosu restorasyon ihalesinde sözleşme imzalandı!

Kumluca Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti Tiyatrosu ve stoasının restorasyonu ihalesinin ardından, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme yapıldı.

Rhodiapolis Antik Kentinde kazı çalışmaları sona erdi Haberi

Rhodiapolis Antik Kentinde kazı çalışmaları sona erdi

Kazı çalışmalarında, Kenotaph'ın (Boş anıt mezar) güneyinde ve batısındaki alanlarda bir cam atölyesine ait veriler ortaya çıkarıldı. Kilisenin kuzeyinde ise üç adet seramik atölyesi bulundu. Kazıda yaklaşık 15 kamyon hafriyat dolgu malzemesi çıkartıldı. 


Sabah...