26 / 04 / 2024

Kumluca Rhodiapolis'in restorasyonunda ilk aşama tamamlandı!

Kumluca Rhodiapolis'in restorasyonunda ilk aşama tamamlandı!

Kumluca'daki Rhodiapolis Antik Kenti'nde tiyatro, Opramoas anıtı ve stoanın restorasyon çalışmalarının birinci aşamasının sona erdiği bildirildi. Rhodiapolis Antik Kenti'nin restorasyonunda ikinci aşamaya geçildi.



2006 yılında Akdeniz Üniversitesi tarafından kazı çalışmalarına başlanan ve aradan geçen sürede büyük bölümü gün yüzüne çıkartılan Kumluca'daki Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki tiyatro, Opramoas anıtı ve stoanın (Sütunlu galeri) restorasyonunda birinci aşama tamamlandı.


Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret eden, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle restorasyon çalışmalarını yürüten Er-Bil firması şantiye şefi Bülent Adede çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Rhodiapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmalarının birinci aşaması olan amfi tiyatrodaki çalışmaların tamamlandığını, ikinci aşama olan Opramoas anıtı restorasyon çalışmalarına başladıklarını ifade eden Adede, çalışmaların çevre düzenlemesiyle sona ereceğini belirtti.


Çalışmaların geçen mart ayında başladığını kaydeden Adede, şöyle konuştu:"İşin tamamlanma süresi yaklaşık 400 gündü. Ancak son derece özverili bir çalışma yürüttük ve yıl sonuna kadar restorasyon çalışmasını tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah tüm çalışmalar tamamlandığında hem tarihimiz adına hem Kumluca'nın kültürel mirası adına güzel bir eser ortaya çıkmış olacak."


Başkan Çetinkaya da Rhodaipolis Antik Kenti'ni Kumluca'nın tarihe açılan penceresi olarak gördüklerini, antik kentteki çalışmalara her zaman destek olduklarını söyledi. Restorasyon çalışmasını yapan firmanın çalışmayı gününden önce tamamlamasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Çetinkaya, emeği geçenlere teşekkür etti.


Çetinkaya, belediye olarak antik kente ulaşımı sağlan yolda genişletme ve asfaltlama çalışması yürüttüklerini bildirdi.


Radikal


Geri Dön