19 / 04 / 2024

risk analizi ne zaman yenilenir

risk analizi ne zaman yenilenir

Risk analizi, işyerleri ve kapıcı çalıştıran apartmanlarda mevcut olan ya da olması muhtemel tehlikeleri en aza indirgemek için yapılıyor. Peki risk analizi ne zaman yenilenmeli? İşte risk analizi yenileme süresi...

Risk analizi ne zaman yenilenir?

Risk analizi, bir kişi bile olsa işçi çalıştıran tüm işyerlerinde yapılması gereken bir uygulamadır. 6331 sayılı kanun gereğince bu uygulamaya 1 kapıcısı bile olan apartmanlar da dahil oluyor. Peki risk analizi ne zaman yenilenir?

Risk değerlendirmesi yenileme süresi!

İşçi çalıştıran apartman ve konut siteleri dahil tüm iş yerlerinin risk değerlendirmesi yapması gerekiyor. Ancak, iş sadece değerlendirmeyi yapmak ile bitmiyor. Risk değerlendirmesinin yenilenmesi gerekiyor...

Risk değerlendirmesi ne zaman yenilenir?

Risk değerlendirmesi bir kereye mahsus yapılan bir uygulama olmuyor. Yapılan değerlendirmenin; işin tehlike sınıfına göre yenilenmesi gerekiyor. Peki risk değerlendirmesi ne zaman yenilenir? İşte yanıtı...

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

SP'den çarpıcı dolar analizi! Dolar 2024'te ne kadar olacak? Herkesin merak ettiği sorunun yanıtı belli oldu!

S&P Global Ratings'ten çarpıcı dolar analizi geldi. Kurum, doların 2024 yılında ne kadar olacağını açıkladı.

Altın fiyatları bugün ne kadar? 11 Ekim Çarşamba altın fiyatları kaç lira? Canlı altın fiyatları

Altın fiyatları savaş gerginliği dolayısıyla yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Küresel risk ve endişeler altına olan talebi yükseltti. Yatırımcılar en güvenli liman olan altına yönelirken altın fiyatları yükselmeye başladı. Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç lira?

Konut fiyatları ne olur?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Konut fiyatları ne olur?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 17 maddelik o analizi...

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 466 baz puana gerilerken, 14 Mayıs tarihinden bu güne en düşük seviyesine indi. Peki risk primindeki düşüşü hangi durumlar etkiledi?

Küresel piyasalarda Fed'in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de gerçekleştireceği sunum öncesi risk iştahı düşük ilerliyor. Peki altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Ebru Oğan Knottnerus kimdir? Kariyerine ne zaman başladı?

OdeaBank Yönetim Kurulu Üyesi, Risk Komitesi ve Ücretlendirme Komitesi Üyesi Ebru Oğan Knottnerus kimdir? Ebru Oğan Knottnerus kariyerine ne zaman başladı? İşte ayrıntılar...

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

risk analizi ne zaman yenilenir Haberi

risk analizi ne zaman yenilenir

Risk analizi yenileme süresi!

Risk değerlendirmesi olarak da bilinen risk analizi, işyerleri ve kapıcı çalıştıran apartmanlarda mevcut olan ya da olması muhtemel tehlikelerin belirlenerek, bu tehlikelere karşı önlem alınması için yapılan çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor.


Yapılan risk analizi ile işyerinde yürütülen işlerin bütün safhalarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili risklerin ortadan kaldırılması veya en aza indirgenmesi hedefleniyor. Risk analizinde rehlikeler tanımlanırken çalışma ortamı, çalışanlar ve işyerine ilişkin ilgisine göre asgari olarak gerekli bilgiler toplanıyor.


Toplanan bilgiler ışığında; iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuatta yer alan hükümler de dikkate alınarak, çalışma ortamında bulunan fiziksel, kimyasal, biyolojik, psikososyal, ergonomik ve benzeri tehlike kaynaklarından oluşan veya bunların etkileşimi sonucu ortaya çıkabilecek tehlikeler belirlenir ve kayda alınıyor. 


Bu belirleme yapılırken aşağıdaki hususlar, bu hususlardan etkilenecekler...