24 / 04 / 2024

Riskli alanların tespiti yönetmeliği

Riskli alanların tespiti yönetmeliği

Riskli alanların tespitinin kim tarafından yapıldığı, riskli yapıların tespitine nasıl itiraz edileceği gibi riskli alanlar ile ilgili yasal hükümler, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğnde yer alıyor...

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kurallar!

Vatandaşa riskli binalarda oturmayın demeyin, alternatif sunun konulu yazının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kuralları anlattı.

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı mecliste!

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: Riskli alanların tespiti için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinden sonra riskli olduğu için yıkılan ve temeli atılan binaların olduğu alanda incelemeler yaptı.

Gaziosmanpaşa'daki 56 riskli binanın yıkımı başladı!

Kentsel Dönüşüm çalışmalarının hızla sürdüğü Gaziosmanpaşa’daki 56 riskli binanın yıkımı başladı.

Gayrimenkulcüler, gereksiz donatı alanlarını projelerden çıkarıyor!

Konut alıcıları, ihtiyaçlarını karşılayacak evleri almayı tercih ediyorlar.  Bu bağlamda gayrimenkulcüler, gereksiz donatı alanlarını projelerden çıkarıyorlar.

Yanan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi verildi!

Yangın sebebiyle ormanlık alanların statülerinin değişmemesi ve yanan bölgelerin imara açılmaması kanun teklifi verildi. Kanunun yürürlüğü için komisyon görüşmeleri devam ediyor..

Folkart Life'ın ticari alanları ön talep topluyor!

Bornova'da hayata geçirilen Folkart Life projesinin ticari alanları için ön talep toplanıyor. Projede yer alan ticari alanların en düşük satış bedeli 899 bin TL olarak belirlendi.

Askeri alanlarının taşınma konusu emlak sektörünün gündeminde!

İzmir’de askeri alanların şehir dışına taşınması projesi FETÖ ile mücadelede belli bir aşamaya gelinmesinin ardından emlak piyasasında yeniden konuşuluyor.

Midwood İstanbul Kompleksi'nin otel ve yaşam alanlarının temeli atıldı!

Büyükçekmece'de yapımı devam eden Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompleksi'nin otel ve yaşam alanlarının temeli atıldı. Midwood İstanbul'un Avrupa'nın en büyük film platosu olması hedefleniyor.

Sulak alanların korunması yönetmeliğinde değişiklik!

Bugünkü Resmi Gazete'de sulak alanların korunması yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yer aldı...

Efendibey Dönüşüm Projesi'ndeki ticari alanların kuraları çekildi!

Niğde Belediyesi’nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ortaklığıyla hayata geçirilen Efendibey Dönüşüm Projesi'nde yer alan ticari alanların kuraları çekildi.

Müteahhitler yurtdışında iş alanlarını artırmalı!

Müteahhitlerin yurtdışında iş yaptığı alanların daraldığını açıklayan TMB Başkanı Mithat Yenigün, Eximbank’ın sermayesinin arttırılması için çalıştıklarını söyledi.

Riskli alanların tespiti yönetmeliği Haberi

Riskli alanların tespiti yönetmeliği

Riskli alanların tespiti yönetmeliği!

Riskli alanların tespiti yönetmeliği,  Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında Üçüncü Bölüm'de sıralanıyor. Bu bölümde; Riskli yapıların tespitinde görev alacak kurum ve kuruluşlar, riskli yapıların tespiti ve itiraz, riskli yapıların yıktırılması ile ilgili hükümlere yer veriliyor.


Riskli alanların tespiti yönetmeliği!

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Riskli Yapıların Tespiti, İtirazların Değerlendirilmesi ve Yıkım İşlemleri


Riskli yapıların tespitinde görev alacak kurum ve kuruluşlar


MADDE 6 – (1) Riskli yapılar, Bakanlıkça veya İdarece veyahutta Bakanlıkça lisanslandırılacak, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler; sermayesinin en az yüzde kırkı kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan şirketler; depremden korunma, deprem zararlarının azaltılması ve deprem mühendisliğinin gelişmesine katkıda bulunmak gibi konularda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları; 29/6/2001 tarihli ve 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanuna göre Bakanlıktan izin...