19 / 03 / 2024

İstanbul'daki riskli alanlar tespit edilecek!

İstanbul'daki riskli alanlar tespit edilecek!

İstanbul Valiliği, afet riski en yüksek alanların tespit edilerek, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacağını açıkladı. Valilik, genelgede belirtilen esaslar ile 90 günlük sürecin başladığını duyurdu.



İstanbul Valiliği, bütün yurtta il ve ilçe bazında afet riski en yüksek alanların tespit edilip, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacağını ve 3 ayda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümde yeni süreç

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Valilik'tan yapılan açıklamada, Kentsel Dönüşüm Vizyonu doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşmak için yeni bir süreç başlatıldığı ifade edildi. 

19 Şubat 2019 tarihli Bakanlık genelgesiyle kentsel dönüşüm sürecinin ilke ve esaslarının bütün valiliklere bildirildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Buna göre bütün yurtta il ve ilçe bazında afet riski en yüksek alanlar tespit edilerek, Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanacak ve 3 ay içerisinde Bakanlık makamına sunulacak."

90 günlük süreç başladı

Valilik, genelgede belirtilen esaslar ile 90 günlük sürecin başladığını, 20 Şubat 2019 tarihli yazıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar ve ilçe belediyelerine bildirildiğini duyurdu.

Afet riskine karşı önlem

Açıklamada, şöyle denildi:
"İlimizde afet riski en yüksek alanların tespiti ve Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'nin sağlıklı bir şekilde ve zamanında hazırlanmasının Valilik olarak takipçisi olacağız. İstanbulumuzda kentsel dönüşüm hedeflerine ulaşılması ve olası afet riskine karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi konusunda hep birlikte gayret göstereceğiz." 

Bakanlık'tan 81 ile genelge: Riski binalar 3 ay içinde bildirilecek!


Geri Dön