26 / 04 / 2024

riskli yapı denetimi 2020

riskli yapı denetimi 2020

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında inşası biten yapılar üzerindeki inşaat ve tahribatlar belediyeler tarafından denetlenecek.

Riskli yapı nedir? Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için riskli yapı denetimi son derece önemlidir. Riskli yapının tespit edilmesi ve gereken önlemlerin alınması durumunda deprem felaketi en az zararla atlatılabilir. Peki riskli yapı nedir ve nasıl tespit edilir? Riskli yapı ile ilgili tüm detaylar...

Çorum'da 895 riskli yapı yıkıldı!

İl Genel Meclisi Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Çorum'da yapı denetim firmaları ile ilgili rapor hazırladı. Paporda 895 tan riskli yapının yıkıldığı belirtildi.

Bartın'da 278 binada yapı denetimi yapıldı!

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü tarafından, bu yıl 20 Nisan tarihine kadar Bartın'daki binalarda 278 adet yapı denetimi yapıldı.

Yalova'da 400 binanın riskli yapı raporu onaylandı!

Yalova genelinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 400 binanın riskli yapı tespit raporunun onaylandığı belirtildi.

Ankara'daki riskli yapılar yenilenmeli!

Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Süleyman Pampal, Ankara'nın deprem riski bulunduğunu söyledi. Pampal, riskli yapıların yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 28 Ocak 2016 tarihinde 29607 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde yapılan değişiklikler..

Mustafa Bozbey, riskli yapı uyarısı yaptı!

Nilüfer Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını yaparken, Başkan Mustafa Bozbey, şehirdeki birinci derecede riskli yapıların bir an önce yıkılıp yeniden yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

Türkiye'de 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Kentsel dönüşüm hamlesiyle bugüne kadar 265 bin 684 konut ve 41 bin 652 iş yeri olmak üzere toplam 307 bin 336 bağımsız bölüm içeren 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapılmıştır." dedi.

Konya Meram'da riskli yapılar yıkıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçesine bağlı Şükran Mahallesi’nde bulunan ve riskli yapı belgesi alınan binalar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Çorum'da Riskli Yapı Tespiti paneli düzenlendi!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Çorum Temsilciliği tarafından "Riskli yapı tespit ve yapılardaki hasarlann tespitinde dikkat edilecek hususlar' kondu panel düzenlendi.

Adana Kentsel Dönüşümde Riskli Yapı Tespiti paneli 1 Aralık'ta!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, 'Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları' konulu panel düzenliyor. Panel 1 Aralık Günü gerçekleşecek.

Mardin’de Yapı Denetimi İstişare toplantısı yapıldı!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı’na yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri, kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları katıldı.

Bağcılar'da 621 riskli yapının yıkımı gerçekleşti!

Türkiye nüfusunun yüzde l'inin yaşadığı Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor. İlçedeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1.675 riskli yapı belirlendi. 621 konutun yıkımının gerçekleştirildi.

riskli yapı denetimi 2020 Haberi

riskli yapı denetimi 2020

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden teklif ile inşası biten yapılar üzerindeki inşaat ve tahribatlar belediyeler tarafından denetlenecek. 

3194 Sayılı İmar Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında inşa edilen yapıların sadece yapım aşamasında değil, binanın tamamlanmasının ardından da denetlenmesi sağlanıyor. Bu kapsamda yapımı tamamlanan, denetlenmeyen ve sağlamlık raporu verilmeyen binalar can ve mal güvenliği için büyük risk taşıyor.

Denetimler sıklaştırılacak 

Geçtiğimiz günlerde İzmir açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında gerçekler bir daha gün yüzüne çıktı. Alandan tasarruf etmek için kesilen kiriş ve kolonlara ilişkin herhangi bir denetim bulunmaması ihmalsizliği ortaya çıkardı. Bu kapsamda ydenetim sisteminde mevcut olan sorunlar ve esneklikler, yapı denetim sisteminin sıkılaştırılmasını gerektiriyor. Mevcutta yürütülen denetim sisteminin özel firmalar tarafından yapılıyor...