23 / 04 / 2024

riva köprüsü yıkılma riski

riva köprüsü yıkılma riski

Habertürk Gazetesi muhabirlerinden Esra Boğazlıyan bugünkü haberinde Riva Köprüsü'ne yer verdi. İTÜ'nün Taşıtsız, kendi ağırlığında bile güven vermiyor raporu hazırladığı Riva Köprüsü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya...

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor!

Cumhuriyet'in 100'üncü yılını simgesi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. Lapseki ve Gelibolu yakalarında denize batırılan kesonlar üzerine blokların yerleştirilmesiyle yükselen köprü ayaklarına, vinç yardımıyla ikinci bağ kirişleri yerleştirildi.

İtalya'daki facia köprüsü yıkıldı!

İtalya'nın Cenova kentindeki 43 kişinin öldüğü otoyol köprüsü patlayıcılarla yıkıldı.

İtalya'daki Morondi otoyol köprüsü yıkıldı!

İtalya'nın Cenova kentinde, 11 ay önce kısmen çökmesi sonucu 43 kişinin öldüğü Morandi otoyol köprüsünden geriye kalanlar yok edildi.

1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor!

Çanakkale Boğazı’na inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yaklaşık 1 ay önce batırılan, Avrupa ve Asya yakası kule kesonları üzerinde ayaklar yükseliyor. Çalışmaların hızla devam etmesiyle bölgeye talep arttı.

Trabzon Tabakhane Köprüsü'nde yıkılma riski!

Trabzon'da kentsel dönüşüm kapsamında su borusunun patlaması sonucu çıkışında çökme meydana gelen ve yıkılma riski buluan Roma dönemine ait Tabakhane Köprüsü'nde incelemeler yapıldı.

Hong Kong-Zhuhai-Macao Köprüsü yıl sonunda açılacak!

Çin’in üç büyük şehrini deniz üzerinden birbirine bağlayacak Hong Kong-Zhuhai-Macao Köprüsü'nün yıl sonunda açılması planlanıyor. 55 kilometre uzunluğundaki köprünün dünyanın en uzun köprülerinden biri olacağı belirtildi.

Gaziantep Kemal Köker Viyadük Köprüsü yıkılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artık şehrin trafik yükünü kaldıramayan ve eskiyen Kemal Köker Viyadük Köprüsünü yıkıyor.

Kemal Köker viyadük köprüsü yıkılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, trafik yükünü kaldıramayan Kemal Köker viyadük köprüsünü yıkma kararı aldı.

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü yıkılmak üzere!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü yıkılma tehlikesi altında. Köprüde çataklar ve çökmeler meydana geldi.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Bafra Çetinkaya Köprüsü restore ediliyor!

Bafra’nın sembolü olan Çetinkaya Köprüsü yıllardır bakım ve onarım bekliyordu. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in yoğun girişimleri sonucunda nihayet ilk somut adım atıldı.

riva köprüsü yıkılma riski Haberi

riva köprüsü yıkılma riski

İTÜ, her yanı dökülen Riva Köprüsü'yle ilgili şu çarpıcı raporu hazırladı: "Taşıtsız, kendi ağırlığında bile güven vermiyor..." Dün,  Beykoz'dan çok önemli bir mesaj aldım. Riva ve Çevresini Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği'nden... 


Dernek Başkanı Erdal Nizamoğlu, hayati öneme sahip bir problemden bahsediyordu. Gönderdiği belgeler de tehlikenin boyutunu açıkça ortaya koyuyordu. Her gün yüzlerce aracın gelip geçtiği Riva Deresi üzerindeki 38 yıllık köprünün her an çökme riski olduğunu söylüyordu ve çevre sakinlerinin kaygılarını anlatıyordu... 


'FACİA YAKIN' 

İşte Dernek Başkanı Erdal Nizamoğlu'nun kaleminden Riva'daki tehlike... "Riva Deresi üzerine 1975 yılında yapılan köprü kendi ağırlığım bile taşıyamayacak durumda. Bir taraftan Riva yerleşik alanı, diğer taraftan yeni planlanan ve inşaatların devam ettiği yerleşim alanlarının getirdiği trafik yükünü bu köprü daha fazla taşıyamaz. 

Her an bir facia yaşanabilir. Köprünün...