28 / 03 / 2024

rize yayla evleri yıkıldı mı

rize yayla evleri yıkıldı mı

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 6 yayla evinin yıkıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor!

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'na 7 km ve Ankara'ya 107 km uzaklıkta çam ormanlarının içinde bulunan Restoran ve Konaklama Tesisleri olan, Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor.

Ayder'de yayla evleri mimarisiyle ilgi çekiyor!

Rize'nin Ayder Yaylası'nda inşa edilen yayla evler herkesin beğenisini kazanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da hızla devam ediyor.

Rize'de 6 yayla evinin yıkıldığı iddia edildi!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 6 yayla evinin yıkıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Pandemide taşınabilir yayla evlerine ilgi arttı!

Rize'de ahşap ustalığı işi yapan 60 yaşındaki Nesrullah Özdemir karavan tipi yayla ev üretimi yapıyor. Pandemide doğa ile iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar bu evleri tercih ediyor. 

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gümüşhane'deki yayla evleri görenleri şaşırtıyor!

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda bulunan yayla evleri görenleri şaşkına çeviriyor. Aynı renkte ve aynı mimari ile yan yana yapılan 6 yayla evini görenler otel sanıyor.

Rize'deki 11 yayla için imar planı çalışması!

Ride'de Ayder Yaylası'na alternatif olarak aranan yeni yerler belirlendi. Ayder benzeri 11 yayla için 'Koruma İmar Planı' çalışması başlatıldı.

Rize'de 4 yayla evinin yakıldığı iddiası!

Rize'nin Çamlıhemşin'e bağlı Topluca köyüne bağlı Eğrisu Yaylası'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, 4 yayla evi kullanılamaz hale geldi...

Rize'de vatandaşlar imar barışı için sıraya girdi!

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, kentteki yayla ve mera alanındaki binlerce yapı sahibin Türkiye genelinde getirilen 'İmar Barışı' uygulamasından yararlanacağını dile getirdi. 

Mehmet Özhaseki'den imar barışı ve yayla evleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yayla ve yazlık evlerin imar barışı kapsamında olup olmadığıyla ilgili açıklamada bulundu. Özhaseki, imar barışı kanunun bütün ihtilafları gidereceğini söyledi.

Yayla evleri de imar barışı kapsamında!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, yaylacıların en büyük sorunu haline gelen yayla evlerinin yıkımı, uygulanan cezai işlemler ve yayla evlerine elektrik bağlatamamak gibi problemlerin çözüleceğini müjdeledi.

Trabzon'da yayla evleri yakın takibe alındı!

Trabzon’da bina yoğunluğunun olduğu yaklaşık 30 caivarındaki yaylada ev yapmak artık imkansız hale geldi.

rize yayla evleri yıkıldı mı Haberi

rize yayla evleri yıkıldı mı

Rize'ye bağlı Ardeşen ilçesinde 6 yayla evinin yıkıldığı iddialarına yönelik  Fındıklı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fındıklı İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat eden Sinan T. ve Tacettin T, Ardeşen ilçesine bağlı Eskiarmutlu, Bayırcık ile Fındıklı ilçesine bağlı Arıcılar ve Gürsu köylerinin kullandığı Küçükyayla bölgesinde kendilerine ait 6 yayla evinin yıkıldığını öne sürdü. 

Söz konusu iddialara yönelik Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek soruşturma başlatıldı. Diğer yandan yayla evlerinin kullanımı nedeniyle bazı kişiler arasında husumet bulunduğu iddia edildi.

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen son bina...