28 / 03 / 2024

romanlar için toki evleri

romanlar için toki evleri

Sedefçi, Edirne Belediye Meclisi aralık ayı toplantısında, Menzilahir Mahallesi'nde yaşayan Romanlar için yapılması planlanan evler için anlaşma yapıldığını ve bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına imzaya sunulduğunu söyledi....

TOKİ Nevşehir projesinde son dakika! 168 konutluk yeni proje için bu tarihe dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Nevşehir projesi için beklenen tarih geldi. İşte Nevşehir TOKi projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ Sinop Ayancık 2023 projesi için beklenen tarih geldi!

TOKİ Sinop Ayancık 2023 projesi için beklenen tarih geldi. Merakla beklenen Ayancık TOKi projesinin ihalesi yarın saat 13:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya projeleri için start verdi! Konya'ya yüzlerce ucuz konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya projesi için start verdi. Peki TOKİ Konya projeleri hangi ilçelerde inşa edilecek? Konya TOKi projelerinin ihaleleri ne zaman gerçekleştirilecek? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

TOKİ Mersin'deki Romanlar için konut projeleri hayata geçirecek! 

8 Nisan Dünya Romanlılar Günü dolayısıyla Roman milletvekili ve vatandaşlarla bir araya gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TOKİ'nin Roman vatandaşlar için konut projeleri yürüttüğünü dile getirdi. 

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide rezidans mı yapılıyor?

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide inşaat yapıldığı ileri sürüldü. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, sorularının cevaplanması istemiyle bir önerge sundu.

Dar gelirliler için TOKİ'den 100 bin ev!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dar gelirli aileler için yılda 100 bin sosyal konut yapılacağının haberini verdi. Yapılması planlanan projeler, bölgelerin mahalle kültürlerine de uygun şekilde inşa edilecek. Konutlardan 2 bin 500’ünün inşaatına da başlandığını bildirildi...

Konya OSB çalışanları için TOKİ konutları!

KSO ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, TOKİ tarafından Ardıçlı Bölgesine yapılacak olan toplu konutların bir kısmının da Konya OSB'deki çalışanlar için ayrılmasıyla ilgili teşekkür mesajı yayımlandı.

Tünel Akvaryum için TOKİ'den yer tahsisi yapıldı!

Ortahisar ilçesinde, tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılacak "Tünel Akvaryum" projesi için TOKİ tarafından belediyeye yer tahsis edildiği bildirildi.

Gaziantepli sanatçılar için TOKİ'den konut talebi!

Türkiye Müzisyen ve Sanatçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Onurlu, müzisyen ve sanatçılar için TOKİ'den konut talebinde bulanacağını belirtti. Onurlu, ''Sanatçılarımız kira öder gibi ev sahibi olacaklar" dedi.

Gaziantep Belediyesi dönüşüm için TOKİ ile anlaştı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi İpekyolu'ndaki kentsel dönüşüm projesi için TOKİ ile işbirliği yaptı. Belediye adına geçen tapular ise TOKİ'ye devredilecek.

TOKİ Amasya Suluova 4. Etap için geri sayım başladı!

Amasya’nın Suluova İlçesinde 4. Etap TOKİ için geri sayım başladı. Suluova İlçe Belediye Başkanı Fatih Üçok, Yeni Mahalle, Hürriyet Mahallesi ve Saraydüzü Mahallesinin kesiştiği bölgede 4. Etap Toki’nin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Kütahya Simav'a engelliler için TOKİ geliyor!

Kütahya'nın Simav ilçesinde engellilerin, TOKİ projesi için gerekli olan 75 kişilik müracaat imzasına ulaştığı bildirildi. Simav Engelliler Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Canan Ceylan, projeye Simav Belediyesi'nin destek verdiğini dile getirdi.

Sarayköy Belediyesi 410 konut için TOKİ ile anlaştı!

Sarayköy Belediyesi, her alanda gelişen ilçenin toplu konut ihtiyacını gidermek için dev bir adım attı. Sarayköy Belediyesi, ilçedeki toplu konut ihtiyacını karşılamak için TOKİ ile anlaşma yaptı.

romanlar için toki evleri Haberi

romanlar için toki evleri

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Roman vatandaşların gecekondusunun olduğu yerde tapulu, parasız daire verileceğini söyledi.


Sedefçi, Edirne Belediye Meclisi aralık ayı toplantısında, Menzilahir Mahallesi'nde yaşayan Romanlar için yapılması planlanan evler için anlaşma yapıldığını ve bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına imzaya sunulduğunu söyledi.


 Romanlar için yaptırılacak konutlar konusunda bazı kişilerin mantıklı konuşmadığını belirten Sedefçi, şöyle konuştu:


"Roman kardeşlerim şunu bilsinler ki; biz asla kimseyi üzmeyiz. Biz İstanbul Belediyesinin Sulukule'de yaptığı gibi Romanları dağ başına sürmeyiz. Bizim projemiz açık. Projemizin tüm sorumluluğunu biz üstleneceğiz. Tam bin 100 tane konut, gecekondu sahibinin gecekondusunun olduğu yerde, oradan daire vermek şartıyla. Tapulu anlaşma yaptık. "


Sedefçi, konut projesi kapsamında, şu an oturduğu yerde yaşamak istemeyenlere konutunun nakdi ederinin verileceğini ifade etti.


Romanların yaşadığı alana ikişer katlı binalar yapılacağını aktaran...