25 / 04 / 2024

romanya Craiova tramvay projesi

romanya Craiova tramvay projesi

Dubai Emiri Rashid Al Maktoum’a ait Türkiye’de kurulu Dubai Group Sigorta’yı ortağı Oman Insurance ile birlikte satın alan ABD’li finans devi Starr Companies, Türkiye’deki en önemli yatırımından çıktı.

Ford Otosan Craiova fabrikasının devrini gerçekleştirdi! Puma dahil 4 modeli üretecek

Ford Otosan ile Ford Avrupa arasında, Romanya'daki Craiova fabrikasının devrine ilişkin anlaşma tamamlandı. Ford'un Craiova'daki araç üretim ve motor üretim tesislerinin sahipliği Ford Otosan'a geçti.

Romanya'daki tramvay projesi ihalesinde Türkler yarıştı Ukraynalı kazandı!

Dubai Emiri Rashid Al Maktoum’a ait Türkiye’de kurulu Dubai Group Sigorta’yı ortağı Oman Insurance ile birlikte satın alan ABD’li finans devi Starr Companies, Türkiye’deki en önemli yatırımından çıktı.

Durmazlar Holding, Bükreş'te tramvay ihalesini kazandı!

Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan 180 milyon avro değerindeki tramvay ihalesini 99,61 puanla 15 Mart 2019'da teklif veren Durmazlar Holding kazandı...

Kocaeli Sekapark-Otogar tramvay projesi onaylandı!

Başkan Karaosmanoğlu'nun başkanlık ettiği mecliste, Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek olan Tramvay Hattı ile ilgili, hat güzergâhının imar planlarına işlenmesi konusunun yer aldığı gündem maddesi meclise oylamasına sunuldu.

Ulaştırma Bakanlığı 3 metro, 1 tramvay projesini üstlendi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3 metro ve 1 tramvay hattı projesinin yapımını üstlendiklerini belirtti.Elvan, söz konusu kararnamenin bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını belirtti. .

1984 yılında ''tramvay devri'' geri gelecekmiş!

1984 yılında İstanbul'a tramvay devri geri gelecekmiş. 1985 yılında tramvay rayı döşenmeye başlanacakmış. Avrupa Yakası'na 30 kilometre ray döşenecekmiş, Asya Yakası'na ise 20 kilometre ray döşenecekmiş.

1984 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş!

1984 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş ve ön çalışmaları tamamlanmış. İstanbul Yakası'nın yolcu taşıma problemini büyük ölçüde halledecek olan tramvay, 3 hat olarak inşa edilecekmiş ve 80 milyar liraya mal olacakmış.

Kocaeli tramvay projesi meclisten geçti!

İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık ettiği mecliste, Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek olan Tramvay Hattı ile ilgili, hat güzergâhının imar planlarına işlenmesi konusunun yer aldığı gündem maddesi meclise oylamasına sunuldu.

Kocaeli'de tramvay için ön yeterlilik ihalesi gerçekleşti!

Kocaeli’nde hayata geçirilmesi planlanan tramvay hattı yapımında danışmanlık, kontrolörlük ve mühendislik hizmetleri verecek firmalar için ön yeterlik ihalesi yapıldı...

Eyüp'e metro, tramvay ve teleferik hattı müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’e iki metro, iki tramvay ve bir de teleferik hattı yapılacağını müjdeledi. nı Remzi Aydın, ilçede yapılacak yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Eyüp'e 2,5 yıl içinde metro, tramvay ve teleferik hattı yapılacak!

Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve bir teleferik hattının çalışmalarının 2,5 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Eyüp'e metro ve tramvay hattı yapılacak!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’e iki metro, iki tramvay ve bir de teleferik hattı yapılacağını müjdeledi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede yapılacak yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Eyüp'e 2 metro, 2 tramvay, 1 teleferik müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Büyükşehir’in Eyüp’e ciddi ulaşım yatırımları olacak. İki metro, iki tramvay hattı ve bir de Piyer Loti’den Miniatürk’e teleferik düşünülüyor. Böylece Piyer Loti’de iki teleferik olacak” dedi.

romanya Craiova tramvay projesi Haberi

romanya Craiova tramvay projesi

Türk firmalar Durmazlar ve Bozankaya'nın katıldığı tramvay tedarik ihalesinin kazananı Ukraynalı Tatra-Yug şirketi oldu.

Türk şirketleri, son dönemde Doğu Avrupa'da tramvay tedarikinde dikkat çeken ülkeler arasında yer alıyor. Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre; bu ülkelerden en fazla öne çıkanı Romanya oldu. Başkent Bükreş dahil bir çok şehirde ihaleye katılan ve kazanan Türk şirketleri genelde birbirleriyle yarışa giriyor. Bu ihalelerden biri de Romanya'nın Craiova şehrinde yapılan 17 araçlık projeydi. Fakat bu kez ihalede Türk şirketler birbirlerine rakip olurken, ihaleyi Ukraynalı Tatra-Yug şirketi aldı. Son dönemde Mısır dahil Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da aldığı ihalelerle öne çıkan tramvay üreticisi Tatra-Yug, Craiova kentinin ihtiyacı olan 25 metrelik tramvay araçlarını yapacak. Her biri 1,7 milyon olan araçların toplam maliyeti ise 29 milyon euro olarak belirlendi.

BÜKREŞ...