19 / 03 / 2024

Ford Otosan Craiova fabrikasının devrini gerçekleştirdi! Puma dahil 4 modeli üretecek

Ford Otosan Craiova fabrikasının devrini gerçekleştirdi! Puma dahil 4 modeli üretecek

Ford Otosan ile Ford Avrupa arasında, Romanya'daki Craiova fabrikasının devrine ilişkin anlaşma tamamlandı. Ford'un Craiova'daki araç üretim ve motor üretim tesislerinin sahipliği Ford Otosan'a geçti.



Ford'un kısa süre önce açıkladığı Avrupa elektrifikasyon planı ve Ford Otosan'ın Custom PHEV ile başlayan, E-Transit ile devam eden elektrifikasyon konusundaki geniş deneyim ve bilgi birikimi göz önüne alındığında, Craiova fabrikası Ford'un elektrifikasyon ve ticari araç büyüme planlarında daha da güçlü bir rol oynayacak.

Craiova'nın üretim ağına katılmasıyla elektrifikasyon ve ticari araçlardaki deneyim ve uzmanlığını Romanya'daki tesise aktaran Ford Otosan, aynı zamanda uluslararası bir otomotiv şirketi haline geliyor.

Ford Otosan'ın Craiova fabrikasını devralması için 14 Mart'ta başlayan yasal sürecin tamamlanmasıyla Craiova, otomotiv sektöründeki başarı hikayesine Ford Otosan ile devam edecek.

Ford'un, Avrupa'daki elektrifikasyon planında önemli yeri olan Craiova'nın üretim gücü; Ford Otosan'ın ticari araç tasarımı, mühendisliği ve üretimi konusundaki geniş deneyimi ile birleşecek. Bu anlaşma ile Romanya'daki tesis, Ford'un Avrupa'ya yönelik elektrifikasyon ve ticari araç büyüme planlarında daha da güçlü bir rol oynayacak.


Geri Dön