19 / 04 / 2024

ruhsar pekcan türkiye ekonomisi

ruhsar pekcan türkiye ekonomisi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, özel sektör ve devlet işbirliğinin, dayanışmasının güzel bir örneğini sergilediklerini belirterek, "Ekonomik tabloda, ihracatımızda normale dönüşle ilgili olumlu sinyalleri almaya başladık." dedi.

Bakan Pekcan açıkladı! E-ticaret yüzde 66 artış gösterdi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye şimdiden küresel ölçekte hızla büyüyen e-ticaret ve e-ihracat pazarlarında vardır ve güçlü biçimde olmaya devam edecektir." dedi.

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Ruhsar Pekcan açıkladı! Stratejik hedefimiz AB'ye tam üyelik!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye-AB ilişkilerinde pozitif bir gündem için fırsat mevcut. Bunun için çalışmaya hazırız." dedi.

Ruhsar pekcan: 2,5 milyar doları aşkın yatırım yapıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Serbest bölgelerde yabancı sermayeli firmalar tarafından bugüne kadar toplam 2,5 milyar doları aşkın yatırım yapılmıştır." dedi.

Ruhsar Pekcan'dan Arnavutluk açıklaması: Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, altyapı yatırımları özelinde Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar Arnavutluk’ta yaklaşık 1,8 milyar dolar değerinde 31 proje hayata geçirdiğini belirtti. Pekcan, Arnavutluk'ta "Toplu konut projelerini birlikte gerçekleştirmeye hazırız" dedi.

Ruhsar Pekcan: Kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlamıştır!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa kira yardımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik kira destekleri bugün itibarıyla ödenmeye başlanmıştır" dedi. 

Ruhsar Pekcan: 2020 ihracatımız hedefi aştı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "2020 yılı ihracatımız 25 Aralık itibarıyla 166 milyar doları geçerek program hedefi olan 165,9 milyar doları aşmıştır." açıklamasını yaptı.

Ruhsar Pekcan: Türkiye bugüne kadarki en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Ekim ayı ihracatımız yüzde 5,6 artışla 17 milyar 333 milyon dolar oldu. Bu rakam, bugüne kadar ulaşılan en yüksek aylık ihracat rakamı oldu." dedi.

Ruhsar Pekcan: Temmuz ayı ihracatımız 15 milyar 12 milyon dolar oldu!

Ticaret Bakanı Pekcan, Türkiye'nin temmuz ayı ihracatının haziran ayına göre yüzde 11,5 artışla 15 milyar 12 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Ruhsar Pekcan'dan ulaştırma ihalelerine davet!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "İspanyol firmaları hızlı demir yolu hatları ve metrolarda bilgi birikimine sahip" dedi

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

Ruhsar Pekcan: Türkiye’yi yatırımların merkezi haline getirmeliyiz!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgınının uluslararası yatırımların dünyadaki dağılımını derinden etkileyeceğini belirterek, "Fırsatları iyi değerlendirip, Türkiye’yi yatırımların merkezi haline getirmeliyiz." dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan 3 alanda yatırım vurgusu!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Dijitalleşme ve teknoloji alanında yapılacak yatırımlar, Türkiye ve dünya için en az gıda kadar önemli. Gıda, sağlık ve dijitalleşme konusunda yapacağımız yatırımlar önümüzdeki dönemin öncelikleri olacak." dedi.

ruhsar pekcan türkiye ekonomisi Haberi

ruhsar pekcan türkiye ekonomisi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen ihracatçı birliklerinin ilk sanal ödül töreni olan "2019 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni"ne katıldı. 

Törenin açılışında konuşan Pekcan, Kovid-19 vakalarının Türkiye'de ilk görülmesinin ardından süreci çok proaktif olarak yönettiklerini belirterek, pandeminin ekonomi ve ticaret ortamı üzerindeki zararlarını asgariye indirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Ruhsar Pekcan, bu anlamda temassız ticareti hayata geçirdiklerini hatırlatarak, bu dönemde Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbir paketiyle iş dünyasına destek verdiklerini anlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm Bakanlarla tam bir uyum ve iş birliği içinde çalıştıklarını vurgulayan Pekcan, Bakanlıkların kendi görev ve yetki alanları içerisinde atılması gereken adımları bir bir atarak üreticinin, ihracatçının, iş insanının ticaret erbabının ve esnafın yanında...