24 / 04 / 2024

rusya 2023 hedeflerine katkı

rusya 2023 hedeflerine katkı

Onursal Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün Rusya krizinin aşılmasının iki ülkeye de ciddi getirileri olduğunun altını çizdi.

Rusya'da 5 yıl sonra inşaat sektöründe lider değişti...

Rusya'da 2023 senesinde en fazla konut inşa eden firma GK Samolet oldu. Sektörde liderlik son beş yıldır GK PİK'in elindeydi. İşte haberin detayları...

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

Çiftçiler bu rakamlara göz atın! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? 10 Temmuz 2023 fiyat listesi

Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov, Rusya’nın tahıl anlaşmasına ilişkin söyleyecek yeni bir şeyi olmadığını belirtti. Peki Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? İşte 10 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 60 arttı!

Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı, 2023 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 60 artışla 258,4 milyon dolara çıktı.

Petrol fiyatları 3 ayın ardından 75 doların altına geriledi! 3 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı

Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselişe geçen petrol fiyatları 3 ayın ardından tekrar 75 doların altına geriledi. Peki bugün brent petrol ne kadar? 3 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar? 3 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı... 

Metal primleri uçuyor! Borsaya Rusya etkisi

Londra Metal Borsası’nda (LME) bakır stoklarının yüzde 60’ını Rusya kökenli markalar oluşturunca Avrupalı alıcıları da bir telaş sardı. Rus madencilik sektörüne yönelik son yaptırımlar nedeniyle 2023 yılında Avrupalı bakır alıcılarının ödeyeceği primlerin de rekor seviyeye çıkması bekleniyor.

Limak İnşaat Rusya'daki projesinin ilk etabını Aralık 2021'de teslim edecek!

Limak İnşaat Rusya’nın başkenti Moskova'da 100 milyon dolarlık konut projesi üstlendi. Projenin daha önce üstlendikleri bölümü Aralık 2021'de, yeni bölüm ise 2023'te teslim edilecek. 

İnşaat, ulaşım ve yapı sektörümüz dünya çapında işler beceriyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacağız. İnşallah 2023'ten sonra da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz bölgesinde lider, dünyada ekonomisi en gelişmiş ülkeler arasına yerleşip devam edecektir" dedi.

Yabancıya gayrimenkul satışında 2023 hedefi 15 milyar dolar!

Bu yıl toplamda uluslararası yatırımcılara 5 milyar dolarlık konut satışı gerçekleştirilmesini öngördüklerini dile getiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, 2023 yılında bu rakamın 15 milyar dolara ulaştırılması yönündeki hedeflerine değindi.

Berat Albayrak'tan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi değerlendirmesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni tip koronavirüs salgını sonrası dönemde de güçlü Türkiye'nin güçlü ekonomisini 2023 hedeflerine ulaştırmak için durmaksızın çalışacaklarını aktardı.

2 bin 500 çiftçiye 52 milyon metrekare arazi kiralandı!

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için kararlı şekilde projelerini devam ettirdiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2 bin 500 çiftçiye 52 milyon metrekare arazi kiralandı" dedi.

rusya 2023 hedeflerine katkı Haberi

rusya 2023 hedeflerine katkı

Onursal Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün Rusya krizinin aşılmasının iki ülkeye de ciddi getirileri olduğunun altını çizdi.


Öngün, şunları söyledi: "Türk müteahhitler, 1972'den bugüne, 108 ülkede 324,5 milyar dolar değerinde 8 bin 730 projeye imza attı. Bu çok ciddi bir başarı. Türkiye'nin yurt dışı müteahhitlik sektörü iş hacmini 2023'e kadar 100 milyar dolara çıkarma hedefine en önemli katkıyı sağlayacak ülkelerden biri ise Rusya. Bunun yanında Rus yatırımcı da birikimlerini Türkiye'den gayrimenkul satın alarak değerlendirmeyi...