19 / 04 / 2024

rusya gazprom

rusya gazprom

Dünyanın dev bankaları mortgage krizinden milyarlarca dolar zarar yazarken, Türk bankaları yabancı şirketleri fonlar hale geldi.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!

Rusya-Ukrayna savaşında ki tutumu nedeniyle gaz sevkiyatlarının düşürüldüğü Moldova’ya, Rusya’dan tehdit gibi açıklama geldi. Rus enerji şirketi Gazprom, aksayan doğalgaz ödemelerinin 20 Ekim’e kadar yapılmaması halinde sevkiyatları durdurabileceğini bildirdi.

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Gazprom'dan Naftogaz açıklaması! Rusya'ya yaptırım uygulayabilir!

Uluslararası Tahkim Mahkemesi (ICC), Gazprom'un yazılı açıklamasıyla, Naftogaz'ın Rus doğalgazını Avrupa'ya tedarik etmekle ilgili olarak Gazprom'a yönelik suçlamalarını reddetti. 

Rusya ile Ukrayna transit doğal gaz anlaşması imzaladı!

Gazprom Başkanı Miller, Ukrayna ile Rusya arasında transit doğal gaz sözleşmesinin uzatılmasına yönelik anlaşma imzalandığını açıkladı.

Avrupa’nın en yüksek gökdeleni Rusya'da inşa ediliyor!

Rusya’nın St. Petersburg kentinde Avrupa’nın en yüksek gökdeleni inşa ediliyor. 462 metre yüksekliğindeki ‘The Lakhta Centre’ adlı gökdelen Gazprom’un merkezi olarak kullanılacak.

Rusya, Türk Akımı için tarih verdi!

Gazprom Başkanı Miller, "Türk Akım'ında öngörülen 2 boru hattı 2019 sonuna kadar biter" açıklamasını yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise projeyi Avrupa'ya ulaştırmaya hazır olduklarını söyledi.

Gazprom'dan Türk Akımı açıklaması!

Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin, Gazprom’un Türk Akımı’nın yapım süresinin Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden sonra açıklığa kavuşturacağını söyledi.

Gazprom, Türk Akımı'nın yarısından vazgeçti!

Rus enerji devi Gazprom, Rusya'nın doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesinde kapasiteyi 63 milyar metreküpten 32 milyar metreküpe çektiklerini açıkladı.

Türkiye ile Rusya, Türk Akımı'nın ilk ayağı için anlaştı!

Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşmazlık çözüldü... Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Türk Akımı projesinin ilk ayağının inşasında Ankara ile anlaştıklarını açıkladı.

Moody's'ten Rusya'ya kötü haber!

Moody's'ten Rusya'ya not kötü haber var. Moody's'in notunu düşürdüğü şirketlerin arasında Rusya'nın dev petrol şirketi Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft, Transneft, doğalgaz devi Gazprom ve devlet demiryolları da yer alıyor.

Gazprom Türkiye hattı için şirket kuracak!

Gazprom Türkiye hattı için şirket kuracak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz hafta Ankara'ya ziyareti sırasında Türkiye üzerinden yeni bir doğalgaz hattı kurulacağı açıklaması yapılmıştı.

Gazprom'dan 63 milyar metreküplük yeni boru hattı!

Rus Enerji şirketi Gazprom Üstyöneticisi Aleksey Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güney Akım projesinden vazgeçildiğini belirtmesinin ardından, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edileceğini kaydetti

rusya gazprom Haberi

rusya gazprom
Yurtdışında kredi piyasalarında yaşanan sıkışmaya rağmen bir Türk bankası olarak yabancı şirketlerin sendikasyonlarında 700 milyon dolarlık kaynak aktardıklarını belirten Akbank Kurumsal Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Mengi, "Türk bankaları olarak göğsümüzü gere gere dolaşıyoruz. Bu yıl da yabancı şirketlere 800 milyon dolarlık finansman desteği daha sağlarız" dedi.

Akbank'ın kurumsal ve yatırım bankacılığındaki hedefleri ve görev değişikliklerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul ve genel müdür yardımcıları global dalgalanmanın Türk bankacılık sektörüne olan etkilerine de değindi.

Aktiflerimiz kaliteli

Zafer Kurtul, konuşmasında finans sektöründe büyüklüğün yanı sıra aktif kalitesinin de önemli olduğuna işaret etti. Kurtul, Akbank'ta toplam aktiflerin öz kaynakların 7 katı olduğunu, dünyanın önemli ticari bankalarında ise bu oranın 20 katı olduğuna...