24 / 04 / 2024

rusya ve ukrayna ticari işbirliği

rusya ve ukrayna ticari işbirliği

Rusya’nın başkenti Moskova’da, 2014 yılının ocak ayından beri ilk kez Ukrayna ile ticari ve ekonomik işbirliğinin ele alındığı bir görüşmenin yapıldığı bildirildi.

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Ne peynir ne süt ne de un bu kadar gitmedi... Marketlerde en çok bu satıldı. Siz de ekin zengin çiftçi olun

Özellikle Rusya ve Ukrayna arasında meydana gelen savaştan sonra en çok satılan ürünlerden biri olan ürün çiftçilerin iştahını kabarttı. İşte o ürün hakkındaki detaylar...

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

İndirimlerin ismi Anpa Gross'tan ayçiçek yağına çılgın kampanya

Son senelerde devamlı olarak ücreti yükselen ayçiçek yağı ücretleri Ramazan Bayramı ile beraber düşüşe geçti. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş akabinde stoklarda biten ve fahiş ücretlere satılan ayçiçek yağı geçtiğimiz sene sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna savaşının ardından dünyanın her yerinde kriz çanlarının çaldığı bildirilirken, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediği ortaya çıktı. Dünyanın en pahalı lüks otomobillerinden olan Rolls-Royce geçtiğimiz yıl satış rekoru kırdı!

Küresel gıda fiyatları 2022 yılında tarihi bir rekora imza attı! En çok hangi ürünlerin fiyatı yükseldi?

Önce pandemi ve kuraklık, ardından da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan gıda krizi, geçtiğimiz yıl fiyatların tarihi seviyelere yükselmesine neden oldu.

Bu iki şirketin karını duyunca ağzınız açık kalacak! Tam 100 milyar dolar!

Dünya, pandemi ve ardından gelen Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle büyük bir resesyona girerken, gelen bir haber ağızları açık bıraktı

Avrupa Merkez Bankası’ndan şaşırtan enflasyon itirafı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte başta artan enerji fiyatları nedeniyle tarihi bir enflasyon sarmalına giren Avrupa Birliği’nden konuyla alakalı ilginç bir itiraf geldi.

Akaryakıt fiyatlarında son dakika depremi! Zam mı geldi, indirim mi oldu? BP, Opet, Shell 26 Aralık 2022 fiyat listesi!

Brent petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle dalgalanmaya devam ediyor. Benzin, motorin ve LPG fiyatları araç sahipleri arasında gündem olmaya devam ediyor ve 27 Aralık'ta fiyat indirimi mi yoksa fiyat artışı mı olacağı merak ediliyor. İşte 26 Aralık 2022 fiyat listesi...

Benzin, motorin ve LPG'de Aralık şoku! Zam ve indirim... Opet, PO, Shell, Total 2 Aralık 2022 fiyat listesi

Rusya ve Ukrayna savaşı ile beraber Brent petrol fiyatlarında dalgalanma devam ederken, benzin ve motorin fiyatları da sık sık değişiyor. Peki son dakika akaryakıt fiyatları ne oldu? İşte Opet, PO, Shell, Total 2 Aralık 2022 fiyat listesi....

Buğday fiyatları yükseldi! Ekmek fiyatları da artacak mı? Buğday 29 Ekim 2022 fiyat listesi...

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontrat fiyatları Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın Karadeniz'de oluşturduğu arz endişesi sebebiyle artış gösterdi. Buğday fiyatlarında son durum ne? İşte borsa borsa buğday 29 Ekim 2022 fiyat listesi...

rusya ve ukrayna ticari işbirliği Haberi

rusya ve ukrayna ticari işbirliği

Video konferans yoluyla düzenlenen görüşme, Rusya Ticaret ve Sanayi Odası (TPP) ve Ukrayna Mühendisler ve İşverenler Cemiyeti (Ukrmaşstroy) tarafından organize edildi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Rus heyetini TPP Başkanı Sergey Katırin başkanlığındaki heyet temsil ederken Ukrayna tarafından görüşmeye, Ukraynalı muhalif liderlerinden Viktor Medvedçuk, Ukraynalı milletvekili Aleksandr Koltunoviç ve Ukrmaşstroy Yönetim Kurulu Başkanı Vladimir Saçenko katıldı.

Ukrmaşstroy, Ukrayna’da faaliyet gösteren 240 işletmeden oluşuyor. Daha önce Medvedçuk, Rusya’ya ithalatın durması nedeniyle bu işletmelerin yüzde 10 ilâ 30 kapasitede çalıştığını dile getirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı Ukraynalı sanayi işletmelerinin ürünlerinin ülkeye girişine izin verilmesi teklifine sıcak baktığını açıklamıştı. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin de Ukrayna tarafının bu adıma yanıt vermesini umduklarını dile...