20 / 04 / 2024

Saatçi Köşkü restorasyon

Saatçi Köşkü restorasyon

Bursa'da yer alan ve 1890 yılında inşa edilen tarihi "Saatçi Köşkü" restore edilecek. Köşk 31 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veriyor...

Bursa'daki tarihi Saatçi Köşkü restore edilecek!

Bursa'da yer alan ve 1890 yılında inşa edilen tarihi "Saatçi Köşkü" restore edilecek. Köşk 31 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veriyor...

Vira İç Mimarlık Restorasyon İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vira İç Mimarlık Restorasyon İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi 30 bin TL sermaye ile Uğur Mürekepçi ve Muhammed Nur Yaşar ortaklığında bugün kuruldu. 

İlber Ortaylı'dan Körfez Geçiş Köprüsü'ne isim önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı bugünkü yazısında restorasyon çalışmalarından bahsetti. Ortaylı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ne ''Evliya Çelebi'' ismi konulmasını önerdi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde tabliyeler için son hazırlıklar!

Tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunu 3,5 saatte indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde tabliyelerin yerlerine takılması için son hazırlıklar yapılıyor.

1982 yılında metro, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü için 230 milyar gerekliymiş!

1983 yılında İstanbul Metrosu, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü'nün inşası için 230 milyar liralık yatırım gerekiyormuş. İstanbul'dan alınan 85 milyar liralık gelir vergisinin 3 katı harcamayla bu üç proje yapılabilirmiş.

1982 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü Baltalimanı ile Kanlıca arasında yapılacakmış!

1982 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü, 5. Beş Yıllık Kalkınma Planı kapsamına alınmış. Köprünün Baltalimanı ile Kanlıca arasında kurulması öngörülmüş. Köprü 8 milyara, 42 kilometre uzunluğundaki çevre yolu ise 30 milyara mal olacakmış.

Boğaziçi Köprüsü satışa çıkarıldı!

1982 yılında Boğaziçi Köprüsü yurt dışındaki işçilere döviz karşılığı satılacakmış. Peki kaç liraya? İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü son durum!

Gebze-İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli bölümü olarak kabul edilen ve İzmir'i İstanbul'a bağlayacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

1982 yılında Boğaziçi Köprüsü satılacakmış!

1982 yılında Boğaziçi Köprüsü yurt dışındaki işçilere döviz karşılığı satılacakmış. Köprü için anonim şirketi kurulacakmış ve hisse senetlerinin yüzde 49'u satılacakmış. Elde edilen gelirle İkinci Boğaz Köprüsü'nün finansmanı sağlanmış olacakmış.

Körfez Geçiş Köprüsü konut projelerini artırdı!

Körfez Geçiş Köprüsü 'nün ayaklarının bulunduğu bölgeler inşaat fiyatlarının artmasına neden oldu. Mesafeyi oldukça kısaltacak köprü nedeniyle bölgelere İstanbul inşaat firmaları da yatırım yapmaya başladı

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün ayakları 200 metreyi aştı!

10 milyar TL’lik İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün ayakları hızla 252 metrelik proje yüksekliğine yaklaşıyor. Köprüsü sayesinde Gebze - Yalova arası körfezden geçiş 6 dakikaya düşecek

İzmir Körfez Geçiş Köprü inşaatı son durum!

İzmir arasını 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-lzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında köprü ayaklarını oluşturan deniz üzerinde yükselen kuleler tamamlandı.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün kuleleri tamamlandı!

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saatte indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında köprü ayaklarını oluşturan deniz üzerinde yükselen kuleler tamamlandı.

Saatçi Köşkü restorasyon Haberi

Saatçi Köşkü restorasyon

 Bursa'da 1890 yılında inşa edilen ve 31 yıldır ormancılık müzesi olarak kullanılan Saatçi Köşkü restore edilecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bursa'nın Osmangazi ilçesi Çekirge Caddesi'nde 1934-1949 yıllarında Bursa Orman Okulu, daha sonra Orman Bölge Müdürlüğü binası olarak kullanılan ve 1989 yılından bu yana da ormancılık müzesine ev sahipliği yapan 130 senelik bina, kapsamlı bir restorasyondan geçirilecek.

Özellikle tavan nakışları ve süslemeleriyle göz dolduran şehrin sivil mimari örneklerinden barok tarzdaki iki katlı ahşap yapının bahçesinde, bu bina ile aynı tarihte inşa edilmiş konak, kameriye, aslan ağızlı bir havuz ile anıt ağaçlar yer alıyor.

Valilik ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık olarak iki sene sürecek olan restorasyondan sonra ihtişamlı görünümüne kavuşacak bina, ormancılığın tarihsel gelişimini tanıtmak ve ormanlar hakkında bilgi vermek içim Bursa Ormancılık Müzesi olarak hizmet vermeyi sürdürecek.

-...