23 / 04 / 2024

Safranbolu turizm hedefleri

Safranbolu turizm hedefleri

Safranbolu'ya yılda 1 milyon turistin çekilmesi hedefi doğrultusunda, diziler sayesinde Türkiye'ye ilginin arttığı Arap ülkelerindeki tanıtımlar artırılacak.

Safranbolu'ya 1 milyon turist hedefleniyor!

Safranbolu'da 1 milyon turist hedefine kitlendiklerini söyleyen Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 2014 yılı turizm istatiği çalışmaları sonucunda 263 bin 444 turistin konakladığını belirtti.

Artvin'in turizm hedefi ilk 5'e girmek!

Artvin Valisi Kemal Cirit, 2015 yılında düzenlenecek olan turizm etkinlikleri öncesi kentteki turizm işletmeleri ve acente sahipleriyle bir araya geldi. Toplantıda Artvin'in turizm çalışmaları ve hedefleri konuşuldu.

Türkiye 2015 kültür ve turizm hedefleri açıklandı!

2023’te en çok turist çeken ilk 5 ülke arasına girmeyi hedefleyen Türkiye turizmi şaha kaldırmak için Angry Birds video oyunundan yararlanacak ve mağara turizmini başlatacak

2017 turizm geliri hedefi 35.5 milyar dolar!

2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) turizm gelirlerinin yıllık ortalama yüzde 6,4 artması öngörülüyor. 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program da (OVP) turizm geliri hedefleri de açıklandı.

Safranbolu dünyanın en iyi korunan 20 kentinden biri!

Karabük Safranbolu' da ilçenin Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1976'da tarihi sit alanları kapsamına alınmasının 38. yıl dönümü kutlanıyor. Belediye Başkanı Necdet Aksoy kutlama mesajı yayımladı.

Dünyada en iyi korunan 20 kentten biri Safranbolu!

Safranbolu'da ilçenin Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1976'da tarihi sit alanları kapsamına alınmasının 38. yıl dönümü kutlanıyor. Belediye Başkanı Aksoy, koruma imar planlarıyla kentin korunduğunu söyledi.

Termal turizmin 2020 hedefi 1 milyon ziyaretçi!

Yatak kapasitesinin yalnızca yüzde 3'lük bir bölümü termal turizme hizmet veren Türkiye, yeni turizm hedefleri ile dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri de ağırlamaya başlayacak.

Safranbolu Turizm Paydaşları Çalıştayı yapıldı!

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Türkiye' nin son yıllardaki verilere göre turizm talebi açısından 6' ncı sırada yer aldığını söyledi...

Safranbolu, 38 yıllık belgeselle tanıtılacak!

Safranbolu Kültür Ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yok olmaya yüz tutmuş 3 bin yıllık geçmişe sahip Safranbolu'da, koruma bilincinin başlamasında Süha Arın'ın belgeselinin büyük rol oynadığını söyledi...

Turizmde yeni sezon hedefleri belirlendi!

Turizmde yeni sezon hedefleri belirlendi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizmde 2014 sezonunda tüm başlıklarda zirveye ulaşılması için bürokratlarını harekete geçirdi.

Safranbolu'yu 6 ayda 118 bin turist ziyaret etti!

Karabük'ün tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu'yu, bu yılın ilk yarısında 118 bin 487 turist ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, ilçede bu yılın ilk 6 ayında 21 bin 369'u yabancı, 97 bin 118'i yerli olmak üzere 118 bin 487 turist

En güzel ev yarışmasında Safranbolu'lu vatandaşa ödül verilmiyor!

Turizm Bakanlığı ‘’En güzel ev’’ yarışması açtı. Safranbolu’lu vatandaş birinci oldu. Bakanlık vaad ettiği bin liralık ödülü vermedi. Danıştay, ‘’Vatandaş haklı’’ dedi ve faizi ile birlikte bin 419 lira ödenmesini istedi

Safranbolu'yu dört ayda 52 bin 989 yerli ve yabancı turist ziyaret etti!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 18 ile 20. yüzyıllarda yapılan yaklaşık iki bin konağın koruma altında olduğu Safranbolu'da, ziyaretçi sayısının her geçen yıl artması ilçe halkının yüzünü güldürüyor

Safranbolu turizm hedefleri Haberi

Safranbolu turizm hedefleri

Daha çok Uzakdoğuluların ilgi gösterdiği Safranbolu'ya 1 milyon turistin çekilmesi için gözler Arap ülkelerine çevrildi. Diziler sayesinde Türkiye'yi daha yakından tanımak isteyen Arap turistlere yönelik tanıtımlar artırılacak.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzakdoğu ve Avrupalı başta olmak üzere yılda 60 ülkeden yaklaşık 200 bin yabancı turistin ziyaret ettiği Safranbolu'ya son yıllarda Suudi Arabistan, İran, Irak, Sudan ve Cezayir'den de ziyaretçilerin geldiğini söyledi.


Artan tanıtımların ve Türk dizilerinin etkisiyle Arap turist sayısında artış olduğunu, ilçede 5 yılda bu ülkelerden toplam 150 bin turistin ağırlandığını anlatan Aksoy, "Bu yılın 4 aylık verilerine göre Suudi Arabistan'dan gelen turistler 60 ülke içinde 5. sırayı aldı. Geçmiş yıllarda bir elin parmakları kadar Arap ülkelerinden turist ağırlardık" dedi.


Aksoy, Suudi Arabistan başta olmak üzere...