28 / 03 / 2024

Safranbolu 1 milyon Arap turist bekliyor!

Safranbolu 1 milyon Arap turist bekliyor!

Safranbolu'ya yılda 1 milyon turistin çekilmesi hedefi doğrultusunda, diziler sayesinde Türkiye'ye ilginin arttığı Arap ülkelerindeki tanıtımlar artırılacak.



Daha çok Uzakdoğuluların ilgi gösterdiği Safranbolu'ya 1 milyon turistin çekilmesi için gözler Arap ülkelerine çevrildi. Diziler sayesinde Türkiye'yi daha yakından tanımak isteyen Arap turistlere yönelik tanıtımlar artırılacak.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzakdoğu ve Avrupalı başta olmak üzere yılda 60 ülkeden yaklaşık 200 bin yabancı turistin ziyaret ettiği Safranbolu'ya son yıllarda Suudi Arabistan, İran, Irak, Sudan ve Cezayir'den de ziyaretçilerin geldiğini söyledi.


Artan tanıtımların ve Türk dizilerinin etkisiyle Arap turist sayısında artış olduğunu, ilçede 5 yılda bu ülkelerden toplam 150 bin turistin ağırlandığını anlatan Aksoy, "Bu yılın 4 aylık verilerine göre Suudi Arabistan'dan gelen turistler 60 ülke içinde 5. sırayı aldı. Geçmiş yıllarda bir elin parmakları kadar Arap ülkelerinden turist ağırlardık" dedi.


Aksoy, Suudi Arabistan başta olmak üzere Arap ülkelerindeki fuarlara katılarak tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade ederek, şu bilgileri aktardı:


"Tanıtımların yanı sıra en büyük katkıyı ülkemizde çekilen ve Arap ülkelerinde de yayınlanan diziler sağladı. Türk dizilerinin yayınlandığı Arap ülkelerinden ilçemize gelen turist sayısında önemli bir artış yaşıyoruz. Safranbolu'ya gelen turistlerle yakından ilgileniyor, onlarla sohbet ediyoruz. İlçemize gelme nedenlerini, adını nereden duyduklarını soruyoruz. Uzakdoğu ve Avrupa ülkelerinden gelenler genellikle UNESCO sayesinde ilçemizi tanımışlar. Arap turistlerin ise ülkemize ilgisi diziler sayesinde artmış."


Yılda bir milyon turist hedefleri olduğunu bildiren Aksoy, "Hedefimize ulaşmak için Arap ülkelerindeki tanıtım faaliyetlerine hız vereceğiz. Her fuarda elimizden geldiği kadar yer alacağız, ilçemizi en iyi şekilde tanıtacağız" ifadesini kullandı.


Hürses



Geri Dön