25 / 04 / 2024

Safranbolu turizminde atış mı var

Safranbolu turizminde atış mı var

Safranbolu'ya yılda 1 milyon turistin çekilmesi hedefi doğrultusunda, diziler sayesinde Türkiye'ye ilginin arttığı Arap ülkelerindeki tanıtımlar artırılacak.

Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde inşa edilecek kültür merkezinin temeli atıldı. İş adamı Şefik Yılmaz Dizdar tarafından yaptırılan Leyla Dizdar Kültür Merkezi 10 bin metrekare alanda hayata geçirilecek.

Safranbolu Sadiye Hanım Camii'nin temeli atıldı!

Sadiye Hanım Camii ve Abdurrahman Efendi Kur’an Kursunun temeli Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın'ın da katılımıyla atıldı...

Safranbolu Mini Terminal hizmete açılıyor!

Safranbolu Belediyesi Her gün yüzlerce yerli yabancı turistin ziyaret ettiği, üniversite bazında yine çok sayıda öğrencinin giriş çıkış yaptığı Safranbolu’da bir hizmete daha imza atıyor.

Safranbolu Yunusemre Parkı'nın temeli atıldı!

Safranbolu Belediyesi tarafından her mahalleye bir konsept park anlayışı çerçevesinde devam eden çalışmalar neticesinde Bostanbükü Yunusemre Mahallesinde yapılacak olan ve kısa sürede bitirilmesi planlanan parkın temeli atıldı.

Türkiye inanç turizminde son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran Türkiye, inanç turizminde 2010 yılına kadar devam ettirdiği hızlı gelişimi sürdüremedi. Türkiye inanç turizminde Irak ve Suriye'deki çatışmalar gibi nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

İzmir turizminde kötü gidiş!

AA muhabirinin İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Türk turizminde önde gelen kentlerden olan İzmir, son zamanlarda turizm istatistiklerindeki kötü gidişatıyla dikkati çekiyor.

Termavilla'nın temeli Ağustos ayı sonunda atılacak!

Türkiye'nin gelişmekte olan sağlık turizmine büyük kattı sağlayacak olan ve Ilgın ilçesini sağlık turizminde bir üst liğe taşıyacak olan Termavilla Otelinin temeli Ağustos ayı sonunda atılacak.

Anı Tur İstanbul, Trabzon, Safranbolu ve Didim'de 5 yıldızlı otel açacak!

Anı Tur otelciliğe de adım atıyor. Şirket, toplam 90 milyon dolar yatırımla İstanbul, Trabzon, Safranbolu ve Didim'de beş yıldızlı otel açacak. Anı Tur sektörde 29.yılını geride bırakıyor.

''Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda'' ilerliyor!

DOKA tarafından desteklenen ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan “Trabzon Sağlık Turizminde Marka Olma Yolunda” başlıklı projenin sözleşmesi imzalanarak, projenin hayata geçirilmesine dair ilk adım atıldı...

Yaşar Bahçeci: Kırşehir termal ve kültür turizminde başı çekecek!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Termal ve Kültür turizminde atılacak adımları tüm kurumlarımızın katılımı ile belirlemek çok önemli, Kırşehir son yıllarda ortak hedeflerini belirleyebilen bir şehir haline geldi." dedi...

Safranbolu ilçesinde atıl durumdaki 250 yıllık hanın restorasyonu başladı!

Safranbolu ilçesinde atıl durumdaki 250 yıllık hanın restorasyonu başladı. Toprakcuma köyünde 1764 yılında yapıldığı bilinen, bir süre kullanıldıktan sonra atıl hale gelen Yoraf’ ın Hanı, restore edilerek turizme kazandırılacak...

Safranbolu'ya 5 yıldızlı otel inşa ediliyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesinde yapılacak 5 yıldızlı otelin temeli törenle atıldı, ayrıca otelde toplantı salonları, restoran, yüzme havuzu ile açık ve kapalı otopark yer alacak.

Türkiye sağlık turizminde ön plana çıkmaya başladı!

Son yıllarda sağlık turizminde ön plana çıkmaya başlayan Türkiye’de bu alanda bir adım daha atıldı. Yemen’de bulunan 25 özel hastanenin 23’ünü kapsayan Özel Hastaneler Birliği, Türkiye’ye hasta transferi yapma konusunda Turk Hair Trans’la anlaştı

Safranbolu turizminde atış mı var Haberi

Safranbolu turizminde atış mı var

Daha çok Uzakdoğuluların ilgi gösterdiği Safranbolu'ya 1 milyon turistin çekilmesi için gözler Arap ülkelerine çevrildi. Diziler sayesinde Türkiye'yi daha yakından tanımak isteyen Arap turistlere yönelik tanıtımlar artırılacak.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzakdoğu ve Avrupalı başta olmak üzere yılda 60 ülkeden yaklaşık 200 bin yabancı turistin ziyaret ettiği Safranbolu'ya son yıllarda Suudi Arabistan, İran, Irak, Sudan ve Cezayir'den de ziyaretçilerin geldiğini söyledi.


Artan tanıtımların ve Türk dizilerinin etkisiyle Arap turist sayısında artış olduğunu, ilçede 5 yılda bu ülkelerden toplam 150 bin turistin ağırlandığını anlatan Aksoy, "Bu yılın 4 aylık verilerine göre Suudi Arabistan'dan gelen turistler 60 ülke içinde 5. sırayı aldı. Geçmiş yıllarda bir elin parmakları kadar Arap ülkelerinden turist ağırlardık" dedi.


Aksoy, Suudi Arabistan başta olmak üzere...