26 / 04 / 2024

safranbolu turizmi

safranbolu turizmi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'daki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Günübirlikçilerle 4 günlük bayram tatilinde 70 bin misafiri yakalarız" dedi.

Safranbolu 1 milyon Arap turist bekliyor!

Safranbolu'ya yılda 1 milyon turistin çekilmesi hedefi doğrultusunda, diziler sayesinde Türkiye'ye ilginin arttığı Arap ülkelerindeki tanıtımlar artırılacak.

Safranbolu dünyanın en iyi korunan 20 kentinden biri!

Karabük Safranbolu' da ilçenin Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1976'da tarihi sit alanları kapsamına alınmasının 38. yıl dönümü kutlanıyor. Belediye Başkanı Necdet Aksoy kutlama mesajı yayımladı.

Safranbolu'ya Kurban Bayramı tatili süresinde 50 bin tatilci geldi!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesine, Kurban Bayramı tatili süresinde yerli ve yabancı yaklaşık 50 bin tatilcinin geldiği bildirildi.

Safranbolu'ya gelen turist sayısında artış yaşandı!

Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında bulunan tarihi konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, yılın ilk yarısında konaklayan turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 artışla 127 bin 780 olarak gerçekleşti.

Safranbolu'da "Belgesel Sinema Müzesi" oluşturulacak!

Safranbolu ilçesinde 1322'de yapıldığı tahmin edilen, 1970'te yıkılan tarihi Çınar Sineması, aslına uygun yapılarak "Belgesel Sinema Müzesi" olarak hizmet verecek. Yıl sonuna kadar inşaatının tamamlanacağı belirtildi.

Safranbolu'ya gelen turist sayısı arttı!

Safranbolu Kaymakamlığı' nın verilerine göre, ilçede 2013 yılında 195 bin 616' sı yerli, 43 bin 850' si yabancı olmak üzere 239 bin 466 turist konakladı...

Safranbolu'da cam terasın karşısına yapay şelale yapılacak!

Safranbolu ilçesinde turizme açılan ve yoğun bir ziyaretçi akının olduğu Cam terasın karşısına yapay şelale yapılacak. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun Cam Terasa karşına yapılacak şelalenin yerinde incelemelerde bulundu....

Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Türkiye'deki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için uygulamaya koyduğu Doğa Turizmi Gelişme Planı çerçevesinde 81 ilde 527 doğa turizm alanı belirledi.

Sağlık sektörü turizmi konuştu!

Liv Hospital Ankara 'da düzenlenen "Sağlık Turizminde Stratejik Pazarlama Planlaması, Markalaşma ve Bilişim Uygulamaları" isimli panelde Sağlık Turizmi A 'dan Z 'ye masaya yatırıldı.

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği toplantı yaptı!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği kurucu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un bir sağlık merkezi olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu...

Doğa Turizmi Paneli'nde turizm masaya yatırıldı!

DOGAKA desteği ile gerçekleşen Doğa Turizmi Paneli'nde konuşan DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan oluşan Bölgeyi turizm için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Kongre turizmi 4 milyar dolara yaklaştı!

Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran son 10 yılda ciddi gelişme gösteren kongre, toplantı ve etkinlik turizmi, 26 milyar dolar olan Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 15'lik kısmını oluşturuyor.

Etkinlik turizmi 4 milyar dolara dayandı!

10 yıl içerisinde dünyada adeta bir trend haline dönüşen kongre, toplantı ve etkinlik turizmi (MICE - Meeting - Incentive - Congress - Event), Türk firmalarının da ilgi odağı haline dönüştü.

Ahmet Misbah Demircan: Yol çalışmaları turizmi geliştiriyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Karaköy bölgesinde gerçekleştirilen yol çalışmalarının turizmi geliştirdiğini söyledi.

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu kuracağız!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu: "Sağlık turizmindeki hedeflere sistemli ve belirlenen zamanda ulaşabilmek için Bakanlığımız koordinasyonunda, "Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu"nu oluşturacağız." dedi...

Selçuk'ta Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurulacak!

2. Turizm Çalıştayı'nda tüm katılımcıların ortak kararı ile Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurma kararı alındı. Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, çalıştaylar ve alınan kararlarla ilçenin geleceğine yönelik somut adımlar atılacağını söyle

Doğa Turizmi Paneli 29 Aralık'ta düzenlenecek!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Osmaniye Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi işbirliği ile 29 Aralık'ta "Doğa Turizmi Paneli" düzenlenecek.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Rusya'daki ekonomik kriz turizmi de vuruyor!

Rusya'da giderek derinleşen ekonomik kriz, Türkiye'de ihracattan sonra turizmi de olumsuz etkilemeye başladı. 2015 yazı için yapılan rezervasyonlarda şimdiden yüzde 15 düşüş olurken, kaybın yüzde 30'u bulacağı öngörülüyor.

Ankara sağlık turizmi pazarı haline gelecek!

Kızılcahamam ve Haymana'daki tesislerin sağlık turizmi açısından önemini vurgulayan Dünya Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Onur Taşdemir, "Yatırımlarla Ankara'yı sağlık turizmi pazarı haline getirebiliriz" dedi.

safranbolu turizmi Haberi

safranbolu turizmi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'daki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: "Yarın başlayacak Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla ilçedeki bütün otellerimiz doldu. Günübirlikçilerle 4 günlük bayram tatilinde inşallah 70 bin misafiri yakalarız"


UNESCO Dünya Miras Listesi'nde ve dünyanın en iyi korunan 20 kenti arasında yer alan Safranbolu'daki oteller, Ramazan Bayramı dolayısıyla doldu. Kente bayram boyunca günübirlikçilerle yaklaşık 70 bin turistin gelmesi bekleniyor.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak bayram öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.


İlçeye gelen turistleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade eden Aksoy, ilçede tatillerde yoğunluk yaşandığını, Türkiye ve dünyanın her yerinden binlerce kişinin Safranbolu'yu görmeye geldiğini belirtti.


Aksoy, "Yarın başlayacak Ramazan Bayramı tatili nedeniyle ilçedeki bütün otellerimiz doldu. Günübirlikçilerle 4 günlük...