19 / 04 / 2024

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.



Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Avrupa ve Rus pazarının mart-nisan aylarından sonra netlik kazanacağını belirtirken, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu da "Türkiye'de seçim ekonomisine geçildi. Rusya ekonomisi kötü, Ukrayna'da huzur yok. Etrafımızda savaş var. Turizm barış ister, huzur ister" değerlendirmesini yaptı. 



Yılın 1.5 ayında Antalya'ya 199 bin 961 turist gelirken, sektör temsilcileri, kış turizm sezonunda bir sıkıntı olmadığını, asıl sorunun mart ve nisan aylarından sonra ortaya çıkacağını belirttiler. 

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Rusya, Ukrayna ve Avrupa pazarında büyük sıkıntı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin turizm sezonunun netlik kazanması için mart ve nisan aylarının önemli olduğunu belirten Ayık, "Kış sezonu için bir sıkıntı görülmüyor. Kış aylarındaki yüzde 2-3'lük artışlar tüm sezonu belirlemez. Avrupa pazarındaki rakamlar mart ortaları ve nisan ayı başlarında belli olur. 

Rusya pazarı için beklemedeyiz. Ama büyük sıkıntı var" dedi. 




Belirsizlik var, mart ve nisanda durum netleşir 

TÜRSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu da turizm sezonundaki belirsizliğin yanı sıra, Rusya pazarında faaliyette bulunan ve Türkiye'ye turist getiren şirketlerin durumunun da belirsizlik olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Mart-nisan aylarında durum netleşir. Dünyada petrol fiyatları tepetaklak gidiyor. Eğer petrol fiyatları artarsa Rusya'da rahatlama yaratacak ve bu turizm pazarını da hareketlendirecek. Rusya ekonomisi şu anda kötü. Ukrayna'da savaşın izleri var. Türkiye'nin etrafındaki savaşlar ve komşu ülkelerde siyasi belirsizlikler almış başını gidiyor. Türkiye'de de seçim ekonomisine girildi. Nereden bakarsanız bakın bir belirsizlik var. Turizm barış ve huzur ister." 


Dünya


Geri Dön