19 / 04 / 2024

sahte ilan

sahte ilan

Konut fiyatları ve kiraların artmasında büyük rol oynayan kötü niyetli emlakçılar piyasayı balon gibi şişiriyor. Akıl almaz bir oyunla kendi komisyonlarını artırmanın yolunu bulan emlakçılar, ev sahiplerini de kendi oyunlarına alet etmeye çalışıyor. İşte emlakçıların yeni oyunu

Online kiralık evlerde peşinat vurgunu!

Kiraların yükselmesiyle ve kiralık evlerdeki stokun azalmasıyla berber fırsatçılar harekete geçti. Dolandırıcılar, sahte ilanlar ile bir yıllık peşinat ile ev arayanları mağdur ediyor.

Sahte ilanları engelleyen düzenlemenin devreye girmesi Bursa'da konut fiyatlarını düşürdü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığının sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için getirmiş olduğu ilan yasağının uygulanmaya başlamasıyla Bursa'da konut fiyatlarında gerileme görüldüğü kaydedildi.

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

Konutta sahte ilan tedbirleri resmen devrede: 2 günde binlerce ilan sitelerden silindi! 

Gayrimenkul ve ikinci el araç satışında uygulanacak sahte ilan tedbirleri 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe alınmıştı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa ve İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, düzenlemenin ilk sonuçlarını açıkladı. 

Belgesi olmayan gayrimenkul ilanı veremeyecek! Sahte ilan tedbirleri 1 Kasım'da yürürlüğe girecek!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarında sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için hayata geçirilmesi planlanan ilan yasağının uygulanması yarın başlayacak.

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni dönem! Sahte ilanların önüne geçilecek!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin tek bir platformda iş yönetimi ve gayrimenkul pazarlaması yapabildikleri teknolojik altyapı RE-OS.com, konut satış ve kiralama ilan platformundaki yeni dönemi açıkladı.

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık operasyonu: Sahte ilan yayınlayan 5 kişi tutuklandı!

Afyonkarahisar ve Denizli'de ev, arsa ve otomobil ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen toplamda 5 kişi tutuklandı.

Kiralık evlerde sahte ilan tehlikesi!

İlk sırada İstanbul olmak üzere birçok kentte kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Son zamanlarda kiralık evlere yönelik dolandırma tehlikeleri arttı.  Uzmanlar kiralık ev arayan vatandaşları uyardı.

Kiralık konutta sahte ilan dolandırıcılığı!

Kiralık ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi. Uzmanlar kiralık ev arayanları sahte ilanlara dikkat etmesi konusunda uyarıyor. 

Kiralık konutta dolandırıcılık!

İkinci el konutta fiyat oyunu ortaya çıktı. İlan sitelerine girilen çok sayıda sahte ilan aracılığıyla kiralık ev arayan vatandaşlar daha yüksek rakamlı evlere yönlendirilerek bütçelerini aşan rakamlarda kiralama yapmaya ikna ediliyor. Vatandaşlar, yüzde 100 kira artışıyla karşılaşıyor.

İstanbul Beykoz'da 5 bin dönümlük arsa 1 milyar dolar ilanı sahte mi?

İstanbul'da Beykoz Riva'da satılık bir arazi için internette verilen ilan dikkat çekti. İlana göre; 5 bin dönümlük arazi 1 milyar dolara satılıyor. yaklaşık 5 milyon metrekare olan arazinin nerede olduğu ise ilanda anlatılmıyor.

Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Bugün Resi Gazete'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen yazılı ilana göre Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta yer alan bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilanı edildi.

Riskli alan ilan edilen yerler ne olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında bir alanın riskli olarak ilan edilmesinin ardından bu alandaki riskli yapıların tespit edilmesi gerekiyor. Riskli alan ilan edilen yerler ne olacak? Riskli alanlar nasıl yıkılacak?

Altın Emlak riskli ilan edilen binaları yüzde 50 daha ucuza etüt edecek!

Riskli ilan edilen binalar Kentsel Dönüşüm Yasası gereği yıkılmak zorunda.İstanbul'da yenilenmesi gereken yaklaşık 300 bin binanın depreme dayanıklı olup olmadığını Altın Emlak bayileri yüzde 50 daha ucuza etüt edecek...

sahte ilan Haberi

sahte ilan

Kiralarda ve konut fiyatlarındaki anormal hareketlerde rol oynayan emlakçılar şimdi de başka bir oyun ile gündeme geldi.  Bölgesel fiyatları artırmak için ev sahipleriyle anlaşarak sahte ilanlar veren emlakçılar, böylelikle belli bir mahalle, site ya da semtin fiyatlarıyla oynuyor. Sahte ilanlardaki evlerin fiyatları aylık bazda düzenli olarak yükseltilerek konut fiyatlarındaki artış körükleniyor.

Yenişafak'ta yer alan habere göre, özellikle İstanbul'da milyonları aşan konut fiyatlarıyla iştahı kabaran emlakçıların da daha fazla komisyon almak için akla hayale gelmeyecek yollara başvuruyor.

 

Sahte ilan ile kendi ilanını cazip kılıyor

 Sahte ilanlarla hedefledikleri bölgenin rayicini artıran emlakçılar kendi portföylerinde yer alan satılık konutları ise nispeten daha düşük fiyatla satışa koyarak hem tüketiciyi yanıltıyor hem de daha kolay satış yaparak komisyonunu katlıyor.

 Fiyatlar her ay 100-150 bin lira artıyor

Yenişafak'ın...