25 / 04 / 2024

Emlakçıların rayiç kurnazlığı

Emlakçıların rayiç kurnazlığı

Konut fiyatları ve kiraların artmasında büyük rol oynayan kötü niyetli emlakçılar piyasayı balon gibi şişiriyor. Akıl almaz bir oyunla kendi komisyonlarını artırmanın yolunu bulan emlakçılar, ev sahiplerini de kendi oyunlarına alet etmeye çalışıyor. İşte emlakçıların yeni oyunu



Kiralarda ve konut fiyatlarındaki anormal hareketlerde rol oynayan emlakçılar şimdi de başka bir oyun ile gündeme geldi.  Bölgesel fiyatları artırmak için ev sahipleriyle anlaşarak sahte ilanlar veren emlakçılar, böylelikle belli bir mahalle, site ya da semtin fiyatlarıyla oynuyor. Sahte ilanlardaki evlerin fiyatları aylık bazda düzenli olarak yükseltilerek konut fiyatlarındaki artış körükleniyor.

Yenişafak'ta yer alan habere göre, özellikle İstanbul'da milyonları aşan konut fiyatlarıyla iştahı kabaran emlakçıların da daha fazla komisyon almak için akla hayale gelmeyecek yollara başvuruyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön