20 / 04 / 2024

Saint Lucia vatandaşları türkiyeden konut alabilir mi

Saint Lucia vatandaşları türkiyeden konut alabilir mi

Saint Lucia vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Saint Lucialılar Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Lucialılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Saint Lucialılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Kripto para borsasında vatandaşları dolandırdığı iddia edilen 2 kişi için yakalama kararı!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen "Bitrota" isimli kripto para borsasında mağdur olan vatandaşların şikayetleri üzerine şirket sahibi olan 2 kişi ile ilgili olarak yakalama kararı çıkarttı.

Sahte ev ilanları vatandaşları mağdur ediyor!

İnternetteki sahte gayrimenkul ilanları vatandaşların canını yakmaya devam ediyor. Uzmanlar internetten ev alıp kiralarken dikkat edilecek konuları sıraladı. 

Vatandaşlar fahiş kira için çözüm bekliyor!

Konutta stok azlığı nedeniyle baş gösteren fahiş kira fiyatları nedeniyle vatandaşlar zor zamanlar yaşıyor. Halk fahiş fiyatlar nedeniyle çözüm bekliyor. 

Suriye vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabilecek mi?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, ülkemizde taşınmaz edinebilecekler arasında Suriye vatandaşlarının yer almadığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Adıyaman'da afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumu TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan bazı köylerde yaşanan afet neticesinde yapılan afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumuna ilişkin soru önergesi verdi. 

Haziran 2021'de en çok konutu hangi ülke vatandaşları aldı?

Devlet, 2013'te hayata geçirdiği uygulamayla 1 milyon dolar ve üzerinde değerlerde gayrimenkul satın alan yabancıların T.C. vatandaşlığı alabilmesine karar verdi. Peki Haziran 2021'de en çok konutu hangi ülke vatandaşları aldı?

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşlar dikkat!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Türkiye genelinde vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşlar ise TOKİ konutları başvuru süreçlerini araştırıyor. Peki, TOKİ'den ev nasıl alınır, başvurular nasıl yapılır? İşte detaylar...

Depremde binaları hasar gören vatandaşlar dikkat!

AK Parti milletvekilleri, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinde 2020 yılında meydana gelen depremlerde binaları hasar gören vatandaşlar için konut kredisine yönelik teklif komisyonda yer aldı. 

Ev almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu!

1980’li senelerde gündemden düşmeyen yapı kooperatifleri adeta küllerinden yeniden doğuyor. Konut almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu...

Vatandaşlar tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde ne yapmalı?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, tasarruf finansman şirketleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde öncelik vatandaşların ödemelerinin tahsil edilmesi olacak" dedi.

Vatandaşların yüzde 80'i tapu hizmetlerinden memnun!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı tapu hizmetleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Adlı, yaptığı açıklamada, vatandaşların yüzde 80'lik kısmının tapu hizmetlerinden memnun olduğunu dile getirdi.

Çorum'da evleri yanan vatandaşlar yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor!

2017'de Çorum'da çıkan yangın nedeniyle evlerinden olan vatandaşlar yeni konutlarını teslim almayı bekliyor. Evleri yanan vatandaşlar Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka'yı durumu bildiren bir mektup yazdı. 

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Saint Lucia vatandaşları türkiyeden konut alabilir mi Haberi

Saint Lucia vatandaşları türkiyeden konut alabilir mi

Saint Lucialılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Lucia Karayiplerde Doğu Karayip denizindeki küçük bir ada üzerine kurulmuş İngiliz Milletler Topluluğuna bağlı devlettir. Karayip Denizi ile Atlas Okyanusu arasında, Trinidad ve Tobago'nun kuzeyinde yer alır.


İlk olarak İngilizler 1605'te adaya yerleşme teşebbüsünde bulunmuştur. Ülke Fransa ve İngiltere arasında el değiştirdikten sonra, 1814'te Paris Anlaşmasıyla İngiltere'ye bırakıldı. 1967'de muhtariyet elde eden ada, 1979'da bağımsızlığına kavuştu.


Peki, Saint Lucia vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Saint Lucialılar Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Lucialılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Saint Lucialılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? 


Saint Lucia vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabiliyor. Saint Lucialıların tapu sahibi olabilmeleri için bazı evrakları temin etmeleri gerekiyor.


Gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından...