25 / 04 / 2024

sakarya imarı

sakarya imarı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1 / 5000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının ardından, Arifiye Belediyesi tarafından yapılan 1 / 1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları tamamlandı.

Zeki Toçoğlu: Yoğunluk ve yükseklik korunarak bir çözüm üretilecek!

Büyükşehir Meclisi nde konuşan Başkan Toçoğlu, Büyükşehir'in imar yönetmeliğinin iptal edilmesinin ardından yükseklik sınırında sıkıntı yaşandığını belirterek, yoğunluk ve yüksekliğin korunarak bir çözüm üretileceğini söyledi

Sakarya Akyazı'da tapular hak sahiplerine teslim edildi!

Sakarya Akyazı Küçücek Mahallesi’ndeki 753 bin 801 metrekarelik alanda imar çalışmaları tamamlandı. İmar projesi tamamlanan alanların tapuları hak sahiplerine teslim edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Erenler'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Sakarya Erenler Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda kentsel dönüşüm için imar planlarına onay verildi.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Karasu'da imar rantı' açıklaması!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca Karasu’da imar planlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir hastanesinin imarı için toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, inşa edilecek olan bin yataklı şehir hastanesine yönelik imar planlarında değişiklik için toplanıyor.

SATSO heyetinin gündeminde imar var!

Sakarya 18. Meslek Komitesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği 'İmar Yönetmeliği Taslağı Toplantısı'nda imar raporu sundu.

Sakarya'da 7 mahallenin imar planları bir ay askıda!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, Adapazarı’nın Süleymanbey, Köprübaşı, Karaköy, Rüstemler, Taşlık, Çökekler ve Göktepe Mahallelerin kırsal alan sınırlarına yönelik imar planı kararı onaylandı...

Sakarya Erenler kentsel dönüşüm projesine yeni yön!

Sakarya Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi Rezerv Alanda yer alan hak sahipleri ile bir araya gelen Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç açıklama yaptı. Kılıç; “Kentsel Dönüşüm Projesi Rezerv Alanın yeni imar planıyla şuan ki rezerv alan statüsünden çıkarılmasına karar verdik" dedi.

Sakarya Rüstemler'de en büyük sorun imar!

Sakarya Rüstemler mahallesi muhtarı Yakup Işık, bölgedeki sorunlarını ve beklentilerini anlattı. Işık, Rüstemler'de en büyük sorunun imar olduğunu söyledi.

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde imar planı değişikleri gündeme alınacak!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 9 Aralık Pazartesi günü toplanacak. Toplantıda imar planı değişikleri, ilçe belediye meclis kararları ve komisyon raporlarından oluşan 54 maddelik gündem değerlendirilecek...

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşulacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

sakarya imarı Haberi

sakarya imarı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının ardından, Arifiye Belediyesi tarafından yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları tamamlandı. Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan 1/5000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının ardından, biz de ilçemizde uygulanmak üzere 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarımızı yaptık. Bildiğiniz gibi Arifiye, 2008 yılında ilçe olan bir yer. Arifiye merkezde olsun, yeni bağlanan mahalle ve köylerde olsun, geçmişten gelen problemler nedeniyle bir türlü açılamayan imar yolları, park alanları ve sosyal donatı alanları nedeniyle ilçemiz bir türlü gelişemiyordu. 


Yapılması büyük önem arz eden 16 bölgede 3194 Sayılı İmar Yasasının 18'nci madde uygulamasını yaparak, bu sorunları aşmaya çalıştık" dedi.


İstanbul...