25 / 04 / 2024

Sakarya Yenikent

Sakarya Yenikent

Sakarya'da Marmara Depremi'nde yıkılan Camili, Karaman ve Korucuk mahalleleri yeniden yerleşim yeri oldu. Yeni yerleşim yerine sosyal donatı alanları da eklendi. 

Sakarya Yenikent'in yıldızı parlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehre yeni yıl hediyesi olarak duyurduğu Karaman Park projesinde meclis onayının alındığını sosyal medya hesabından duyurarak sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sakarya'ya yeni yüzme havuzları inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Taraklı’dan Kocaali’ye Büyükşehir Belediyesi’nin elinin değmediği hiç bir ilçemiz yok. Nesillerinin sağlıklı gelişimi için spor yatırımlarını önemsiyoruz. İlçelerimize kapalı yüzme havuzu kazandıracağız. Yenikent ve Akyazı için hazırladığımız yüzme

Sakarya'da kent yatırımları hızla sürüyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikent bölgesinde hayata geçirilen projelerde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Sakarya Camili Park’ın inşaatı tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu yaptığı açıklamada Yenikent Meslek Yüksekokulu karşısında inşa edilen Camili Park’ın tamamlandığını söyledi.

Sakarya Yenikent'in yıldızı parlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehre yeni yıl hediyesi olarak duyurduğu Karaman Park projesinde meclis onayının alındığını sosyal medya hesabından duyurarak sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sakarya Yenikent'e yeni yaşam alanı geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni yılın ilk projeleri ve kamuoyuna daha önce açıklanan bazı yatırımlarla ilgili devam eden süreçlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sakarya Yenikent’in beklenen projesinde imzalar atıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile terfi merkezlerindeki koku sorununu çözecek projenin sözleşmesini imzaladı.

Sakarya Sapanca ve Yenikent üniversiteye kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Meslek Yüksek Okulu’nu Yenikent bölgesine taşıyacak olan projede devam eden çalışmaları inceledi.

Sakarya Yenikent'e yeni projeler gelecek!

Başkan Toçoğlu, “Bu bölge için sosyal projeler ürettik; altyapı ve fiziki projelerdeki atılımlarla üst yapıdaki tüm bu yatırımlarımızı destekledik.

Sakarya Meslek Yüksek Okulu, Yenikent'e taşınıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yenikent bölgesinde Meslek Yüksek Okulu’na (MYO) dönüştürülecek binalarda yapılan çalışmaları inceledi. Başkan Toçoğlu, MYO projesinin Yenikent'e prestij kazandıracağını söyledi.

Sakarya Yenikent Meslek Yüksek Okulu Eylül'de tamam!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Meslek Yüksek Okulu’nun (MYO) bazı bölümlerini Adapazarı Camili bölgesine taşıyacak projede gelinen son noktayı sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaştı.

Yenikent Meslek Yüksek Okulu'nun ihalesi yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile başlatılan Meslek Yüksek Okulu’nu Yenikent bölgesine taşıyacak projenin ihalesi 4 firmanın katılımı ile gerçekleştirildi.

Yenikent cazibe merkezi olacak!

Yenikent Derneği Başkanı Fikri Arslan ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,, “Meslek Yüksek Okulu’na dönüştüreceğimiz iş merkezleri için 5 Nisan Salı günü ihaleye çıkacağız" dedi

Sakarya Yenikent Meslek Yüksek Okulu ihalesi 5 Nisan'da!

Yenikent bölgesine kazandırılacak MYO binası ile ilgili önemli bir gelişmeyi paylaşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,, “Kalıcı iş yerlerinin tadilat ve onarımı için 5 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyoruz" dedi

Sakarya Yenikent Haberi

Sakarya Yenikent

Marmara Depremi'nin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen deprem, sel, yangın gibi her türlü afete karşı tedbirlerini artırmayı sürdüren Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Güneşler Mahallesi'ndeki 17 dönümlük alanda "Afet Eğitim Merkezi" kurulması için çalışıyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile iş birliği halinde projeyi hazırlayan belediye, bu eğitim merkezinde 7'den 70'e herkese eğitim vermeyi hedefliyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şöyle konuştu:
 
"Çok acılı günler yaşadık. Şehrimizin suyunu getirdik yok olan kanalizasyon şebekesi için çalıştık.Şehri daha güvenilir, daha emin olan bölgelere taşıma konusunda çalışma yaptık. O zamanlarda köy olarak geçen Camili, Karaman ve Korucuk mahallelerimize çok ciddi yerleşim oldu. İsmi de Yenikent. Yani yeni bir Sakarya kurulmuş oldu. Yeni yerleşim bölgesinde daha fazla sosyal donatı...