19 / 04 / 2024

Sakarya Yenikent'e yeni projeler gelecek!

Sakarya Yenikent'e yeni projeler gelecek!

Başkan Toçoğlu, “Bu bölge için sosyal projeler ürettik; altyapı ve fiziki projelerdeki atılımlarla üst yapıdaki tüm bu yatırımlarımızı destekledik.



Camili’de MYO’ya dönüştürülecek binalarda incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, Yenikent bölgesi için konuştu. Toçoğlu, “Bu bölge için sosyal projeler ürettik; altyapı ve fiziki projelerdeki atılımlarla üst yapıdaki tüm bu yatırımlarımızı destekledik. Bölgenin potansiyelinin farkındayız. Yeni projeler için de hemşerilerimize taahhütlerimiz oldu. Tüm bu yatırımlar bir bir hayata geçirilecek. Yenikent bölgesi MYO Projesi gibi daha birçok uzun soluklu ve çözüm odaklı projeyle buluşacak” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yenikent bölgesinde Meslek Yüksek Okulu’na dönüştürülecek binalarda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar’ın da yer aldığı incelemelerde Başkan Toçoğlu, projede gelinen son nokta hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Toçoğlu ayrıca Yenikent’e sözü verilen projeler üzerinde de çalışmayı sürdürdüklerini kaydederek, uzun soluklu ve çözüm odaklı yeni yatırımların müjdesini paylaşacaklarını söyledi.


Büyükşehir-Üniversite İşbirliği

İncelemenin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun bazı bölümlerinin Yenikent’e taşınması konusunda üniversitemiz ile temaslarımız sürmekteydi. Sayın Rektörümüz Muzaffer Elmas ile bu proje üzerinde ciddi çalışmalar yürüttük. Üniversitemizin tarafımıza sunduğu bilimsel verileri temel alarak, Camili bölgesinde belediyemize ait olan kalıcı iş yerlerinden ikisinde dönüşüm yapılabileceği fikri öne çıktı. Derhal incelemelerimizi sıklaştırdık. Proje belirlendi. İhale tamamlandı. Hamdolsun şuanda tadilat ve onarım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor” ifadelerini kullandı.


Yenikent’e Sözler Tutulacak

Başkan Zeki Toçoğlu, “Meslek Yüksek Okulu’nun Yenikent bölgemize ayrı bir hava katacağını düşünüyoruz. Burada ayrıca şunu ifade etmek istiyorum: göreve geldiğimiz ilk gün itibariyle Yenikent bölgesi için kendimize yeni bir misyon belirledik ve bu misyona göre hareket ettik. Şehrin cazibe merkezi haline gelecek derinlikli bir potansiyele sahip olan bu bölge için sosyal projeler ürettik; altyapı ve fiziki projelerdeki atılımlarla üst yapıdaki tüm bu yatırımlarımızı destekledik. Bölgenin potansiyelinin farkındayız. Yeni projeler için de hemşerilerimize taahhütlerimiz oldu. Tüm bu yatırımlar bir bir hayata geçirilecek. Yenikent bölgesi MYO Projesi gibi daha birçok uzun soluklu ve çözüm odaklı projelerle buluşacak” dedi.


Çalışmalar Devam Ediyor

MYO projesinde devam eden çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ise; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda MYO projesi için çalışmalarımıza başladık. Şuan bina içerisinde bulunan sınıflarda bakım, onarım ve tadilat işlemlerini sürdürüyoruz. Bu yapıları çevre düzenlemesi, aydınlatma ve diğer tüm gereklilikleri ile birlikte modern bir hale dönüştürerek, Sakarya Üniversitemizin bünyesine kazandıracağız. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön