29 / 03 / 2024

Sinan Özkar: Eskieşhir'de yeni projeler gündeme gelecek!

Sinan Özkar: Eskieşhir'de yeni projeler gündeme gelecek!

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, "Önümüzdeki dönemde 1/25000'likler, Küçük Sanayi Sitesi'nin kaldırılması, kentsel dönüşüm meselesi ile ilgili yeni projeler gündeme gelecek. " dedi.



CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, YHT Kapalı Kesit Üzeri Peyzaj Projesi’ni eleştirerek; “ Biz mi hata yapıyoruz’ diye, önceki gün tekrar oraya gittim ve baktım. Apar topar saksıların içerisine birkaç tane ağaç dikilmiş. O çirkin beton kütlesinin içinde, hiçbir estetik kaygı yok, bir işlevsel yönü yok. Bu konuda Eskişehir'e yazık ettiler! Kim döktüyse bilmiyorum, o kadar çimentoyu heba ettiler” dedi.


Seçimlerin ardından AKP'li ve CHP'li siyasilerin verdiği "Eskişehir İçin Birlikte Hareket Edebiliriz" mesajları, havada kaldı gibi görünüyor? İki parti şehir ile ilgili pek çok konuda karşı karşıya geldi, zaman zaman da şiddetli tartışmalar yaşandı. Artık bir uzlaşı ortamının yakalanması mümkün mü?

Öncelikle milletvekillerinin bir araya gelmesi çok olumlu bir hamleydi ve devam etmesini de dileriz. Yani biz de AK Parti yöneticileri ile görüşüyoruz. İçlerinde birçok ahbabımız, dostumuz var. Selamlaştığımız ve bayramlaştığımız birçok AK Partili de var, buna İl Başkanı Ünlü de dahil. Eskişehir için bir soruna çözüm aranacaksa asla bundan kaçınmayız. Ben daha öncede söyledim, bugüne kadar ne olduysa oldu, biz uzlaşma için ceketimizi ilikler ve el sıkışırız. Hala da bu mümkün. Önümüzdeki dönemde 1/25000'likler, Küçük Sanayi Sitesi'nin kaldırılması, kentsel dönüşüm meselesi ile ilgili yeni projeler gündeme gelecek. Biz hepimiz 'Eskişehir için iyi şeyler olsun' derdindeyiz ve bu dert ile AK Partililer ile bir araya gelip, uzlaşmaktan da asla kaçınmayız. Eğer Eskişehir'e bir çivi çakılacaksa mutlaka uzlaşırız, hatta överiz.


YHT Kapalı Kesit Üzeri Peyzaj Projesi, Zübeyde Hanım Bulvarı'nda sürüyor. Başbakan Binali Yıldırım Eskişehir'i ziyaretinde bu alandaki çalışmalardan övgüyle bahsetti. Sizinse beğenmediğinizi biliyorum. Gelinen noktada fikirlerinizde bir değişim oldu mu?

Doğru bir imalat değil. Yani oranın uzaması gerekiyordu ve Eskişehir'i bir uçtan bir uca, çevre düzenlemeleri ile birlikte ana arter olarak kazandırılması gerekiyordu. Çevre düzenlemesi ve peyzaj çok daha güzel olabilirdi. Ben "Biz mi hata yapıyoruz" diye, önceki gün tekrar oraya gittim ve baktım. Acaba bir yeşil alan var da biz görememiş olabilir miyiz diye de düşündüm. Apar topar saksıların içerisine birkaç tane ağaç dikilmiş. O çirkin beton kütlesinin içinde, hiçbir estetik kaygı yok, bir işlevsel yönü yok... Bu konuda Eskişehir'e yazık ettiler! Kim döktüyse bilmiyorum, o kadar çimentoyu heba ettiler.


Üçüncü Üniversite ile ilgili bildiğiniz bir gelişme var mı?

Özel ya da kamu yatırımı... Eskişehir'e üçüncü üniversitenin yapılması gerekir. Zannedersem üçüncü üniversite rafa kalktı. Ama üniversite için yerler 1/25000'lik planlarda mevcut. Planlarda 5 ayrı üniversite yeri ayrıldığı bilgisini aldım. Osmangazi Üniversitesi'ne de mevcut kampüs alanı kadar daha bir yer ayrılmış durumda. AKP'li meclis üyeleri de ellerini vicdanına koyacak çünkü üçüncü üniversite için bu planların yine onaylanması gerekiyor. Onaylanmaması durumunda burada üçüncü üniversite yapılamaz. O yüzden planları onaylayacaklar, elbette eleştirileri varsa onları da söyleyecekler. Olumlu olan bir şeye kim itiraz etsin? Planlar kabul edildiğinde, belirlenen 5 ayrı üniversite yerine ya kamudan ya da özelden mutlaka talep olacaktır diye düşünüyorum. ESOGÜ'de büyüyen yerleşkesiyle daha fazla öğrenciye cevap verecektir diye düşünüyorum. Öğrencilerimiz de zaten Eskişehir'in velinimeti.


Eskişehir Son Haber


Geri Dön