19 / 04 / 2024

samsuna et süt kombinası kurulacakmı

samsuna et süt kombinası kurulacakmı

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Milletvekili Ahmet Yeni'den Samsun'a et-süt kombinası kurulmasını istedi. Besicile sebep olarak yetiştirdikleri ve baktıkları hayvanların değerinin altında satılmasını gösterdi...

Ekim ayı çiğ süt üretim maliyeti açıklandı: Satış fiyatı 15,72 TL olarak güncellendi

TÜSEDAD (Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği), Ekim ayı itibarıyla çiğ süt üretim maliyetini kamuya duyurdu. Dernek, gerçek üretim girdi fiyatlarına dayanarak hesapladığı çiğ süt üretim maliyetini litre başına 13,10 Türk Lirası olarak belirledi. İşte detaylar...

TÜSEDAD, 1 litre çiğ süt en az 15 lira 72 kuruşa satılmalı!

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), çiğ süt için talebini açıkladı. TÜSEDAD 1 litre çiğ sütün en az 15 lira 72 kuruşa satılmasını belirtti.

Et ve Süt Kurumu Çalıştayı sonuçları: Kırsal refah geriliyor

"Et ve Süt Kurumu tarafından yayınlanan 'Et ve Süt Sektörü Çalıştayı Sonuç Raporu,' kırsal bölgelerdeki refah seviyelerinin gerilediğini vurguladı. Rapor, kırsal kesimde yaşayan hanelerin hayvansal gıda gereksinimlerini büyük ölçüde şehirlerden karşıladığını ele aldı. İşte detaylar…

Son Dakika: Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatları hakkında şok açıklama! Ete zam mı geliyor?

Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) kırmızı et piyasalarındaki manipülatif fiyat artışları hakkında dikkat çeken açıklama geldi. İşte ESK tarafından yapılan açıklama...

Et ve Süt Kurumu'ndan müjde! İŞKUR üzerinden KPSS’siz personel alacak! Başvurular başladı...

İş arayan ve iş verenlerin ortak noktası olan İŞKUR'da pek çok iş ilanı yer alıyor. Söz konusu ilanlara bir yenisini Et ve Süt Kurumu ekledi. ESK, KPSS şartsız personel alımı yapacak.

Et Süt Kurumu Polonya’dan sığır eti ithal edecek! Kilosu 195 liradan satılacak!

Et ve Süt Kurumu (ESK), Polonya’dan tır bazlı taze karkas sığır eti ithal edeceğini ve şarküteri ürünleri üreten firmalara satacağını açıkladı. İşte detaylar...

Kurban pazarlarında satılmayan hayvanları Et ve Süt Kurumu alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kurban Bayramı sebebiyle pazarlara getirilen fakat satılamayan kurbanlıklar, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak.

Süt üreticileri yem fiyatlarında düzenleme bekliyor!

Süt üreticileri, arz artışıyla ortaya çıkacak olan üretici mağduriyetinin önüne geçmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu koordinasyonunda yapılan piyasa regülasyonundan memnun.

Et ve Süt Kurumu'ndan ucuz et müjdesi! Artık bu fiyattan alacaksınız

Et ve kıyma ücretlerine indirim müjdesi geldi! Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığı ile yapılan açıklamada, kırmızı et ücretlerinin düşürüldüğü ilan edildi. ESK, indirimli ücretleri açıkladı. İşte ayrıntılar.

TÜİK açıkladı: Süt miktarı artarken, beyaz et üretimi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, toplanan inek sütü miktarı, mart ayında 2022’nin aynı ayına göre yüzde 6,2 artarken, tavuk eti üretimi yüzde 1,5, kesilen tavuk sayısı yüzde 6,5 ve hindi eti üretimi yüzde 7,3 oranında düştü.

Et ve Süt Kurumu'ndan mükemmel hamle! Kırmızı et fiyatlarına indirim mi geliyor?

Yılbaşından itibaren zamların en çok uygulandığı ürünler arasında kırmızı et vardı. Enflasyonunda etkisiyle bir türlü düşmek bilmeyen kırmızı et fiyatları için müjdeli haber Et ve Süt Kurumu'ndan geldi. Alınan karar ile 150 TL indirim bekleniyor. İşte tüm ayrıntılar.

Et ve Süt Kurumu'ndan flaş açıklama! Çok önemli bir gelişme yaşandı!

Et ve Süt Kurumu (ESK), şarküteri üretimi yapan firmalara yönelik olarak mayıs sonuna kadar 16 bin canlı kesimlik büyükbaş hayvandan elde edilecek karkasların satışını yapacağını açıkladı.

Son dakika.. Et ve Süt Kurumu'ndan müjde! Ucuza kırmızı et satışı yapılacak

Kırmızı etteki fahiş yükseliş, zaten geçim darlığı çeken vatandaş için lüks halini alırken, Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokole binaen, artık kasaplara uygun ücretli kırmızı et satışı yapılacak.

samsuna et süt kombinası kurulacakmı Haberi

samsuna et süt kombinası kurulacakmı


AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra ilçesinde partisinin ilçe binasını ziyaret etti. Ziyarette hazır bulunan Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, "Sayın vekilim, biz kırmızı et üreticileri ve birlik olarak tüm et üreticileri ile birlikte sizden Samsun bölgesine et-süt kombinası kurulmasını talep ediyoruz. Nedeni ise yetiştirdiğimiz ve baktığımız hayvanların değerinin altında satılmasından dolayıdır. Bu konuda Samsun Milletvekili olarak sizden destek bekliyoruz.’’ dedi.


Milletvekili Ahmet Yeni ise "Problemleriniz ile ilgileneceğim. Şu anda bu kurumlar sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hayvancılığı teşvik etmek, ekonomiyi güçlendirmek için açılıyor. Samsun'a kurulması için de çalışacağım.’’ cevabını verdi.


Malatya Son...