23 / 04 / 2024

Sanayi Bakanı

Sanayi Bakanı

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından emekli maaşının alım gücüyle ilgili çok konuşulacak bir paylaşımda bulundu.

Küçük işletmelere müjde! KOSGEB destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı!

İmalat ve bunun tamamlayıcısı olan öncelikli sektörler ile Kovid-19 salgının etkilerinden fazlaca etkilenen bazı hizmet ve ticaret sektörleri içerisinde yer alan mikro ve küçük işletmelerin bu etkilerden en az zararla çıkabilmeleri için verdiği destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkardı.

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Bakanı Kacır açıkladı! İstanbul'un kaybedecek bir dakikası bile yok!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, beklenen İstanbul depremi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, 'İstanbul'da kaybedecek bir dakikamız bile yok ve yüz binlerce yeni binanın inşa edilmesi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları ile buluştu. Özhaseki, “Çabamız ve elimiz deprem bölgesinde. Tüm gücümüzle, hep beraber kentlerimizi en kısa sürede eskisinden daha güvenli ve daha güzel hale getireceğiz” dedi.

İndirim yapmayan marketlere Ticaret Bakanı’ndan uyarı: Eğer yapmazlarsa...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara Sanayi Odası (ASO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı'na önemli bir konuşma yaparak katıldı. Bakan Bolat, indirim kampanyalarına katılmayan marketlerin pazar kaybına uğrayabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Hatta kampanyaya katılmayan firma ve kurumlara çağrı yaptı.

Bakan Özhaseki 'hayırlı olsun' diyerek duyurdu! Aksaray'daki 1620 dükkan teslim edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Aksaray'da kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa ettikleri 1620 dükkanlık Aksaray Yeni Sanayi Sitesi'nin hayırlı olmasını temenni etti.

Deprem bölgesinde yaşayanlara müjde! 4 ilde yeni sanayi alanı kurulacak! Bakan Kacır resmen müjdeyi verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, deprem bölgesine yeni sanayi alanları kurulacağını açıkladı. Kacır, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla beraber deprem bölgesi kentlerimiz Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlık yeni sanayi alanları kurac

Bakan Kacır'dan TÜBİTAK bursu müjdesi: Aylık 90 bin liraya yükseltildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK bursunun 46 bin 310 liradan 90 bin liraya yükselttiklerini açıkladı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk’la ne görüştü? Bakan Kacır tüm detaylarıyla arka arkaya açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tesla ile SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın "Birçok sayıda Türk tedarikçi firmanın Tesla ile iş birliği içerisinde olduğunu ve Türkiye'nin Tesla yatırımı için en önemli adaylar arasında olacağını söylediğini" açıkladı.

Bakan Kacır duyurdu: KOSGEB desteklerinin limitleri artırılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni girişimler ve yatırımlar için kritik öneme sahip KOSGEB desteklerinde destek limitlerinin artırılacağını duyurdu. 

Son Dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Togg fabrikasını ziyaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un üretim tesisine ziyarette bulundu.

Hatay'da 4 sanayi sitesinin inşaatı tam gaz! Kente 379 adet yeni iş yeri kazandırılacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da çalışmaları devam eden 4 sanayi sitesini en kısa sürede tamamlayarak 379 yeni iş yerini kente kazandıracaklarını bildirdi.

Bakan Kacır duyurdu: 24 bin 202 projeye 57 miyar TL destek sağlandı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, toplamda 24 bin 202 projeye 57 miyar TL destek sağladıklarını açıkladı.

Bakan duyurdu! Burs alanlara müjde, zam geldi! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK burslarının, 2023 yılında ikinci kez arttırıldığını belirtti. İşte yeni ödemeler, başvuru şartları ve tarihi...

Sanayi Bakanı Haberi

Sanayi Bakanı

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank'tan ilginç emekli maaşı paylaşımı. Sanayi Bakanı Mustafa Varank uzun süredir sosyal medya hesabından sürdürdüğü ve son 20 yılda ekonomide kat edilen gelişmeleri vurguladığı paylaşımlarına bir yenisinin ekledi. Bakan Varank 20 yıl önce 2002 yılında Bağkur emeklisi bir kişinin maaşıyla 28 litre ayçiçek yağı ve 13 kilogram çay alabildiğini, yine SSK emeklisinin ise maaşıyla 92 litre ayçiçek yağı ve 45 kilogram çay alabildiğini belirtirken, 2022 yılında ise emeklilerin Bağ-Kur maaşıyla 108 litre ayçiçek yağı ve 52 kilogram çağ, SGK emeklisinin maaşıyla ise 140 litre ayçiçek yağı ve 68 litre çay alabildiğine dikkat çekerek, "Ak Parti öncesi emeklinin durumu daha iyiydi diyenler acaba hangi ülkede yaşadılar?" ifadesinin kullandı.

İşte Bakan Mustafa Varank'ın o paylaşımı

Yıl 2002

Bağkur emeklisi...