29 / 03 / 2024

Sanayi kuruluşları denetimleri nasıl yapılıyor

Sanayi kuruluşları denetimleri nasıl yapılıyor

Sanayi kuruluşlarına e-denetim geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sanayi kuruluşlarından kaynaklı kirliliğin takibi ve de önlenmesi amacıyla dünyada ilk kez " e-denetim " uygulamasını başlatacak.

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Doğal gaza yeni zam var mı? Az önce açıklandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Kasım ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını açıkladı.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

BOTAŞ'tan Eylül doğalgaz tarifesi açıklaması geldi! Eylülde doğalgaza zam mı gelecek? 

BOTAŞ, eylül itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi ile ilgili açıklama yaptı. Eylül ayında doğalgaz faturalarına zam mı gelecek? Bu ay doğalgaza zam mı geliyor? İşte detaylar...

Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!

BOTAŞ, ağustos ayında zam yapılmayan doğal gaza eylül ayında da zam yapılmadığını paylaştı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığı duyuruldu. 

Doğalgaza yüzde 20 indirim geliyor! BOTAŞ müjdeli haberi resmen açıkladı!

BOTAŞ, 2023 yılı mart ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın toptan satış fiyatında yüzde 20 oranında, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,95 ila 26,12 arasında indirime gidildiğini açıkladı. Mesken doğal gazında ise tarife şimdilik değişmedi.

Merkez Bankası faiz artıracak mı? İşte dünyaca ünlü kuruluşların yorumları!

Merkez Bankası'nın faiz kararı merakla beklenirken yerli ve yabancı finans kuruluşları da tahminlerde bulunuyor. Kuruluşların tahminleri ağırlıklı olarak Merkez Bankası'nın 100 baz puan indirime gideceği yönünde oldu.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor! Sanayiden sonra konut doğal gaz faturalarında da indirim olacak mı?

BOTAŞ sanayi kuruluşlarına yönelik doğal gaz satış fiyatlarında indirim yaptığını açıklayarak sanayi abonelerini sevindirdi. Şimdi herkes sanayi abonelerine yapılan indirimin ardından bu indirimin mesken abonelerine de yansıyıp yansımayacağını merak ediyor.

Altın nasıl bir seyir izleyecek? İşte uluslararası kuruluşların tahminleri

Uluslararası finans kuruluşları altın için umut vermedi. 2023 yılı için altının ons fiyatını 1650 dolar olarak öngören Fransız Société Generale yine de portföylerde altın bulundurulmasının denge unsuru olacağını belirtti.

Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak! Alımlar ilkokul mezunları arasından yapılacak! İşte detaylar!

Kamu kuruluşlarında çalışmak isteyenlere müjde! Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak. İşte merak edilen detaylar!

Sanayi kuruluşları denetimleri nasıl yapılıyor Haberi

Sanayi kuruluşları denetimleri nasıl yapılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sanayi kuruluşlarından kaynaklı kirliliğin takibi ve önlenmesi amacıyla dünyada ilk kez "e-denetim" uygulamasını başlatacak.


Çevre kirliliğine ilişkin tutanaklar, idari yaptırımlar ve buna ilişkin dava süreçlerinin internet ortamından görülmesiyle, sanayi kuruluşları sıkı takibe alınacak.


ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, sanayi kuruluşlarının izin ve lisanslarının bulunup bulunmadığı, faaliyetleriyle çevre kirliliğine neden olup olmadığı yönünde yapılan denetimler, artık "e-denetim" sistemiyle internet ortamında kayıt altına alınacak.


Böylelikle ülke genelinde çevre kirliliğini önlemek amacıyla yapılan denetimler, tek merkezden görülebilecek. Bakanlığın yanı sıra belediyeler ve sahil güvenliğin aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarının, deniz temizliği, hafriyat, gürültü kirliliği gibi konularda yaptıkları denetim sonuçları da burada kayıt altında tutulacak.


Kağıttan tasarruf edilecek


Uygulama sayesinde tutanaklar nedeniyle ortaya çıkan kağıt israfı da önlenecek.


Tüm illerde...